Comunitat Valenciana

Bonig adverteix que els valencians pagaran un 8% més en impostos que l'últim any del PP

  • "Si cada ciutadà de la Comunitat pagava una mitjana de 1.990 € en impostos l'últim any de govern del PP, en 2017 pagaran 2.157,5, un 8,5% més", ha dit.
  • Els populars van a posar en marxa una campanya de sensibilització, anomenada 'Que no t'esborren el somriure' per a denunciar la pujada d'impostos.
  • Bonig ha criticat que l'augment de la recaptació via increment de la pressió tributària "se'n va a destinar a apujar el sou dels alts càrrecs un 1%".
Bonig (segunda izq) y miembros del PPCV
Bonig (segunda izq) y miembros del PPCV
PPCV
Bonig (segunda izq) y miembros del PPCV

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit que els ciutadans de la Comunitat Valenciana pagaran en 2017 un 8,5% més en impostos i en taxes que a l'últim any dels populars, en sumar 2.157,5 euros front a 1.990.

Bonig s'ha pronunciat en estos termes en una roda de premsa en la qual ha presentat la campanya 'Que no t'esborren el somriure' amb l'objectiu de denunciar l'"impostàs" amb el qual el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Govern, Mónica Oltra, "van a castigar als valencians".

En esta campanya, que en una primera fase es dirigirà sobretot a xarxes socials, s'explicarà als ciutadans "allò que ni el president de la Generalitat ni la vicepresidenta del Consell s'atrevixen a explicar, que és com van a apujar els impostos als valencians en més de 840 milions d'euros", ha subratllat.

Sobre esta qüestió, Bonig ha criticat que l'augment de la recaptació via increment de la pressió tributària als valencians "se'n va a destinar a apujar el sou dels alts càrrecs un 1%, a contractar assessors i a seguir creant empreses publiques i agències, i no a millorar l'educació, ni la sanitat i ni les prestacions socials".

Així, ha posat com a exemple que Oltra va a passar de tindre cinc assessors a disposar de nou, que van a costar més de 176.000 euros anuals, i ha destacat que les agències i empreses públiques "on seguir col·locant afins per a mantindre l'equilibri inestable del mestissatge" van a suposar un increment del cost del sector públic de més de 384 milions d'euros.

A més, Bonig ha explicat que el Consell va a rebaixar la bonificació a l'impost de successions del 75% al 50%, de manera que una persona que reba una herència va a pagar per ella just el doble; la modificació de l'IRPF va a fer que a un valencià amb una renda anual de 69.000 euros, com la de Puig, només l'augmente el tipus un 0,02%, mentre que a un ciutadà amb una renda de 30.000 euros el tipus marginal li incremente un 4%. "Estan carregant la pujada d'impostos a les classes mitjanes i no a les rendes altes", ha advertit.

També ha incidit que pugen l'impost especial a determinats tipus de transport per sobre del mínim estatal; el copagament augmenta un 4%; la taxa de servicis acadèmics i ensenyaments superiors augmenta un 84%; el preu públic de transport i manutenció per a centres docents en primària i dependents de la Generalitat puja un 60% i per a centres de secundària un 11%; i la taxa administrativa en matèria educativa puja un 394% respecte a 2015.

"Si cada ciutadà de la Comunitat pagava una mitjana de 1.990 euros en impostos i taxes a l'últim any de govern del PP, en 2017 pagaran 2.157,5 euros, un 8,5% més", ha recalcat. "I per si no n'hi haguera prou, ja amenacen amb nous impostos, tal com anunciava la setmana passada un alt càrrec de la Conselleria d'Hisenda", ha assenyalat.

Per esta raó, el PPCV va a posar en marxa esta campanya de sensibilització, "senzilla i participativa, però lamentablement basada en fets reals: l'injust càstig de PSOE i Compromís als valencians per a pagar el malbaratament dels jocs de poder entre les diferents faccions del pacte del Titanic". La iniciativa es basa, en una primera fase, en vídeos de 30 segons que es distribuiran a través de les xarxes socials per a explicar com afecta una família valenciana -Els Martínez- la pujada d'impostos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento