Comunitat Valenciana

Bonig, sobre Barberá: "Confiança en la justícia i en el que cadascun usi per defensar la seua presumpció d'innocència"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, preguntada per la situació de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, qui hui ha acudit al Tribunal Suprem per a declarar com a investigada en el cas Taula, ha afirmat: "Confiança total i absoluta en la justícia, en l'actuació i en el que cada persona utilitze per a defensar la seua presumpció d'innocència".
Bonig atiende a los medios
Bonig atiende a los medios
EUROPA PRESS
Bonig atiende a los medios

Bonig s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació en la roda de premsa posterior al consell de direcció del partit, en ser interrogada per la situació de Barberá i per si de cas considera que la seua resistència a deixar l'acta pot perjudicar el partit.

Sobre esta qüestió, Bonig ha indicat que el PPCV "s'ha pronunciat per activa i per passiva" sobre este assumpte i ha reiterat: "Confiança total i absoluta en la justícia, en l'actuació i en el que cada persona utilitze per a defensar la seua presumpció d'innocència".

"Nosaltres hem respost", ha afegit, i alhora ha postil·lat: "A qui no he sentit res és a la vicepresidenta del Govern, Mónica Oltra, ni al president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre el presumpte cas de corrupció de Divalterra, que és gravíssim", ha lamentat.

En este sentit, ha incidit: "A mi m'han escoltat moltes vegades sobre esta qüestió, a tots dos res. M'agradaria que digueren què els semblen estes actituds, que no sé si són ètiques o estètiques". "Almenys escandaloses són i algú haurà d'eixir a explicar-ho", ha insistit.

Bonig, preguntada per les declaracions que ha fet hui Puig, qui ha demanat responsabilitats en el PP per la situació de Barberá -investigada per presumpte blanqueig de capitals-, ha assenyalat: "Jo ja he dit tot el que havia de dir".

Així, ha afirmat que és una "llàstima" que Puig "no haja pres cap decisió sobre l'exnúmero tres del PSPV i exalcalde de Gandia, José Manuel Orengo, i no parle d'ell perquè en any i mig han convertit Divalterra presumptament en una successió d'Imelsa i ningú demana ni dóna explicacions".

Segons la seua opinió, és "cridaner" que la mateixa advocada que té Orengo siga la contractada en Divalterra i se li hagen pagat 90.000 euros amb contractes i "ningú diga res". "Quan se'n va d'adalil contra la corrupció, s'han de donar mostres", ha postil·lat.

"Volem explicacions perquè en premsa s'han dit algunes insinuacions. El millor és explicar, llum i taquígrafs, que ho expliquen", ha requerit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento