Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València paga 2.500 factures per a evitar talls de llum, aigua i gas

  • Segons el consistori, l'Ajuntament ha destinat un pressupost d'uns 300.000 euros des de finals de l'any 2015 a aquesta qüestió.
  • Ribó recorda que es va signar un acord amb empreses "perquè no es tallara el subministrament i en cas que es tallara, l'Ajuntament pagaria la factura".
  • L'alcalde assegura que "s'han de buscar mesures perquè part dels beneficis de les grans empreses vagen a pal·liar aquests problemes".
Bombilla, luz
Bombilla, luz
PIXABAY
Bombilla, luz

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dijous que l'Ajuntament de la ciutat ha assumit el pagament d'aproximadament 2.500 factures d'aigua, llum o gas per a evitar el tall d'aquests subministraments a persones amb escassos recursos, i ha destinat un pressupost d'uns 300.000 euros des de finals de l'any 2015.

Així ho ha indicat el primer edil en declaracions als mitjans abans de la celebració del Ple de l'Ajuntament, en ser inquirit sobre els talls de subministrament a la ciutat, després de conèixer-se que l'anciana morta a Reus (Tarragona) aquesta setmana a l'incendi del seu habitatge no disposava de subministrament elèctric després d'un tall de llum per part de Gas Natural.

En aquesta línia, Ribó ha indicat que a final de 2015 el consistori valencià va arribar a un acord amb Aigües de València, Iberdrola i Gas Natural "perquè no es tallara el subministrament i en cas que es tallara, l'Ajuntament pagaria la factura per a evitar els talls".

Així, el consistori ha pagat 2.500 factures per a evitar els talls d'aigua, llum i gas de persones en situació de vulnerabilitat, per al que s'ha disposat d'un pressupost d'uns 300.00 euros. "A València, no dic que no hi haja hagut cap tall, però sí s'ha evitat en el fonamental", ha destacat l'alcalde, qui ha assegurat que seguiran desenvolupant esta tasca.

Tot i això, ha considerat que aquestes grans empreses "amb beneficis de milers de milions d'euros" han de traslladar la seua responsabilitat social a aquestes situacions i afrontar els pagaments d'aquestes persones per a evitar els talls en els subministraments.

Situació "intolerable"

"Crec que s'ha de fer a nivell estatal; no és correcte que per causes socials es tallen servicis bàsics, no a València, però sí a d'altres ciutats, i poden provocar problemes com el que han provocat a Reus; crec que és absolutament intolerable", ha manifestat.

Així, ha apuntat que "si no hi ha una altra solució", aquesta situació l'arreglaran els ajuntaments, "però s'han de buscar altres mesures perquè part dels beneficis de les grans empreses vagen a pal·liar estos problemes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento