Comunitat Valenciana

Compromís proposa convertir el Senat en una Cambra "útil" per a traslladar els problemes dels municipals

  • Els senadors de Compromís Jordi Navarrete i Carles Mulet s'han dirigit per carta a tota la militància del partit en la qual plantegen convertir el Senat en una Cambra "útil" per a traslladar els problemes dels municipis valencians i, en este sentit, brinden la seua ajuda als càrrecs i col·lectius de la formació.

A l'escrit, enviat per correu electrònic, Jordi Navarrete i Carles Mulet relaten les possibilitats d'utilitat d'una Cambra que "tot i ser manifestament millorable, pot ser útil per als nostres pobles, ja que manté la potestat legislativa, la funció pressupostària i el control de l'acció del govern", segons ha informat Compromís en un comunicat.

Així els senadors expliquen que "podem utilitzar els seus canals per a traslladar els problemes i les preocupacions del poble valencià perquè siguen escoltades i solucionades a Madrid" i, per això, s'oferixen a "tramitar les iniciatives que penseu que poden ser útils", indiquen a la militància i càrrecs de Compromís.

En esta línia, els reclamen que els envien còpies de les mocions municipals en les quals es demanen actuacions a l'administració central, preguntes a fer al Govern d'aspectes municipals -en platges, barrancs, carreteres o estacions tren, entre d'altres àmbits- o de qualsevol petició de documentació de qualsevol administració pública, a més de reunions en Ministeris o compareixences d'alts càrrecs.

"A l'últim any fruit d'esta col·laboració amb ajuntaments hem mantingut reunions amb membres de Compromís a la Diputació d'Alacant, Ajuntament d'Altea, afectats per soroll de carreteres, pel problema que generen les dessaladores a municipis de la Plana, amb responsables de Renfe, Adif i el Ministeri de Foment davant del caos per les obres del tercer carril i la necessitat de reordenar el trànsit ferroviari a la ciutat de València i hem traslladat càrrecs de municipis com Vinaròs, Benicarló, Xilxes o Vila-real a entrevistar-se amb alts càrrecs del ministeri", explica Mulet.

D'altra banda els senadors de Compromís han apostat ja per una reforma de la Cambra Alta, que pot llegir-se en el lloc web de la formació, en què plantegen reduir a la meitat el nombre de membres de manera proporcional a la població de cada autonomia, elegits per sufragi universal, en el marc de les eleccions autonòmiques i considerant l'autonomia com circumscripció electoral.

Entre les funcions del Senat, consideren que haurien de trobar-se assumptes que afecten territorialment tot l'Estat -com aigua, Arc Mediterrani, energies, recursos, costes, qualitat de l'aire i preservació del medi ambient-, que exercisca el control de fons de la Unió Europea per al desenvolupament territorial i la cohesió, que marque directrius de política exterior de l'Estat i com a cambra de representació de "la pluralitat cultural, lingüística i sociopolítica de l'Estat".

"És la nostra manera de treballar, generant milers de preguntes, preguntant per les coses que afecten els nostres pobles, donant suport als nostres càrrecs i propiciant reunions. És la forma de ser útils des d'una cambra invisible i desacreditada", ha conclòs Jordi Navarrete.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento