Comunitat Valenciana

Publicacions de la Universitat de València rep dos premis nacionals d'edició

  •   'Jugar a ser Déu. Els dilemes morals de la ciència', de Salvador Macip i Chris Willmott ha aconseguit el Premi a la Millor Obra de Divulgació Científica.
  • La col·lecció 'Estètica&Crítica', nascuda en 1993 sota la direcció científica del professor Romà de la Calle, ha obtingut el Premi a la Millor Col·lecció.
  • El lliurament d'aquests reconeixements es portarà a terme demà dijous 17 de novembre a la Universitat Jaume I de Castelló.
Universitat De València, Campus De Tarongers
Universitat De València, Campus De Tarongers
EUROPA PRESS
Universitat De València, Campus De Tarongers

Publicacions de la Universitat de València (UV) rebrà este dijous, 17 de novembre, dos premis nacionals d'edició. Serà en el marc de l'assemblea de les editorials universitàries (UNE), que se celebra a la Universitat Jaume I de Castelló. A més d'aprovar l'informe de gestió de l'associació, es procedirà a l'elecció de la nova junta directiva, informa la institució acadèmica en un comunicat.

Dins dels XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària, Publicacions de la Universitat de València ha obtingut dos guardons: el Premi a la Millor Obra de Divulgació Científica, per 'Jugar a ser Déu', de Salvador Macip i Chris Willmott; i el Premi a la Millor Col·lecció, que ha recaigut en 'Estètica&Crítica', dirigida per Romà de la Calle.

Els premis seran recollits per Rafael Crespo, vicerector d'Estudis de Postgrau; Romà de la Calle, director de la col·lecció Estètica&Crítica; Josep Lluís Canet, director de Publicacions de la Universitat de València; i Maite Simon, editora de les obres premiades.

Un jurat independent i de prestigi va atorgar els XIX Premis Nacionals d'Edició Universitària, que fan un reconeixement de les millors obres publicades per les universitats i centres d'investigació espanyols durant 2015. Del mateix en formen part Víctor García de la Concha, director de l'Instituto Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de la CRUE; Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Nuria Azancot, cap de redacció del Cultural d'El Mundo; i Francisco Javier Rodríguez Marcos, responsable de Llibres de Babelia (El País).

'Jugar a ser Déu. Els dilemes morals de la ciència', premi a la millor obra de Divulgació científica, ens ajuda a formar una opinió sobre les conseqüències ètiques i socials dels últims avanços de la investigació biomèdica; la clonació d'humans, la medicina regenerativa o anàlisis prenatals que poden alterar la societat per sempre. Escrit amb un llenguatge clar va dirigit al públic en general sense cap nivell d'especialització.

L'obra ha estat guardonada amb el Premi Europeu de Divulgació Científica-Estudi General de l'any 2013. 'Jugar a ser Déu', de Salvador Macip i Chris Willmott és el número 25 de la col·lecció 'Sense Fronteres', dirigida actualment pel professor Fernando Sapiña, que edita des del 2005 Publicacions de la Universitat de València i la Càtedra de Divulgació de la Ciència.

Per la seua banda, la col·lecció 'Estètica&Crítica', premi a la millor col·lecció, va nàixer el 1993 baix la direcció científica del professor Romà de la Calle, catedràtic d'Estètica de la Universitat de València i intel·lectual de reconeguda trajectòria i prestigi, per la necessitat de posar a l'abast d'estudiants, investigadors i públic determinats textos clàssics i històrics fonamentals per a l'estudi de l'Estètica i la Teoria de l'Art que no s'havien publicat mai en castellà o en català.

Textos bàsics, tant originals com traduccions, de la història del pensament estètic des de la Il·lustració a la contemporaneïtat. Després de 23 anys i quasi 40 títols publicats (actualment 39 i 2 en preparació) la Col·lecció 'Estètica&Crítica' és un referent editorial pel seu rigor, coherència i contribució a la consolidació teòrica de les poètiques artístiques. Amb un disseny atractiu ja a l'origen i renovat en 2009, ha publicat obres d'autors com L. Wittgenstein, E. Fubini, J. Ruskin, M. Proust, Th. W. Adorn o G. Lukács entre d'altres.

A la convocatòria dels XIX Premis d'Edició Universitària han concorregut 139 obres i s'ha premiat, en altres categories, títols editats per les universitats d'Oviedo, Jaume I, Castella-La Manxa, Cantàbria, Sant Jordi de Saragossa i per altres institucions associades a la UNE com a Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals, Centre d'Investigacions Sociològiques, Patronat de l'Alhambra i Generalife i Consell Superior d'Investigacions Científiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento