Comunitat Valenciana

Un home reconeix que va agredir sexualment la seua filla menor, que va contar els fets a la professora en una redacció

  • Un home ha reconegut este dimarts en un juí que s'ha celebrat a l'Audiència Provincial de Castelló que va maltractar físicament i va abusar sexualment de la seua filla quan vivien en una localitat castellonenca. La menor va relatar els fets a una professora en una redacció quan la família es va traslladar a viure al País Basc.
El acusado en el juicio celebrado en Castellón
El acusado en el juicio celebrado en Castellón
EUROPA PRESS
El acusado en el juicio celebrado en Castellón

La fiscal sol·licita per a l'acusat 15 anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual i dos anys més per maltractaments habituals, després de modificar les seues conclusions provisionals -en les quals sol·licitava 37 anys de presó- després d'arribar a un acord amb la defensa, segons ha explicat l'advocat del processat als mitjans. A més, la fiscal demana que el processat siga condemnat a una indemnització de 30.000 euros pel perjuí moral causat.

Segons l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, el processat -que ja havia sigut condemnat en 2013 i 2015 com a autor d'un delicte de violència de gènere i violència a l'àmbit familiar, respectivament- des de com a mínim el 22 de juliol del 2010 residia a la província de Castelló amb la seua dona i els seus fills en arribar a Espanya, procedents d'Ucraïna per reagrupament familiar.

Durant el període de convivència familiar, el processat va aprofitar l'absència de la seua dona del domicili comú per a sotmetre la seua filla a tocaments. Alhora, va sotmetre a la menor a agressions físiques consistents en llançaments d'objectes, cops amb cinturó i amb les mans, crits, desvaloritzacions i menyspreu, rebuig, situació que va portar la víctima a adoptar una actitud de submissió, por i silenci, per la qual cosa els fets no van ser denunciats.

APROFITAVA ELS VIATGES DE LA SEUA DONA

Segons la fiscal, l'acusat va aprofitar dos viatges de la seua dona i els fills hòmens per a sotmetre la seua filla a agressions sexuals. En 2013 la família es va traslladar a viure al País Basc i en el mes d'octubre de 2014 la menor va relatar que el seu pare l'havia violat en una redacció autobiogràfica dirigida a qui llavors era la seua tutora. El novembre de 2014 la menuda va ser tutelada pel Consell del Menor d'Àlaba i es va portar a terme un acolliment residencial en un centre d'acollida.

L'acusat ha reconegut els fets durant la seua declaració, mentre que la menor ha sigut interrogada a porta tancada.

L'exdona del processat, que ha assegurat que quan van arribar a Espanya la menor tenia 9 anys, ha indicat que la xiqueta li va explicar els fets quan es van traslladar de residència però que ella no li va dir res al seu marit perquè li tenia por.

Per la seua banda, la professora que va ser tutora de la menor ha relatat que la xiqueta va contar en una redacció autobiogràfica que el seu pare l'havia violat. "Tot i que jo no vaig voler aprofundir molt en el tema amb la menuda, sí vam parlar de la situació en la qual es trobava anímicament", ha afegit la testimoni, qui ha subratllat que la versió de la menor li va semblar "totalment creïble".

Un agent de la Guàrdia Civil ha assenyalat que, després de rebre una ordre judicial per a comprovar si la família havia residit a Castelló, es va procedir a intervindre amb la menor. Els agents es van traslladar al País Basc i van procedir a fer una exploració a la menuda al centre d'acollida en què estava, on esta va manifestar que havia sigut sotmesa a tocaments i a dues agressions sexuals.

SIMULACIÓ DE TRASTORN MENTAL

Finalment, un metge forense ha declarat que l'exploració psicopatològica de l'acusat era de normalitat i que complia uns criteris de simulació de trastorn mental, ja que deia que sentia veus i veia imatges "sense consistència clínica".

En el seu informe, la fiscal ha apuntat que l'acusat ha reconegut els fets i que no hi ha motius per a dubtar de la credibilitat de la menor "doncs no havia un mòbil per a contar uns fets d'esta naturalesa si no hagueren succeït". El ministeri públic ha demanat la privació de la pàtria potestat per a l'acusat. El juí ha quedat vist per a sentència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento