Comunitat Valenciana

El teatre Olympia s'envolta d'artistes per a culminar la celebració dels seus cent anys de "passió" per l'escena

  • El teatre Olympia de València culmina este dilluns les celebracions del seu centenari amb una gala en la qual representants del panorama polític i artístic de la Comunitat Valenciana i nacional expressaran el seu suport al treball fet per la sala durant un segle de "passió" per l'escena.
Teatro Olympia
Teatro Olympia
LUIS VIDAL
Teatro Olympia

A la llista d'invitats figura una àmplia representació del Consell, entre els quals hi ha el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta; Mónica Oltra, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; els regidors de Cultura i Comerç de l'Ajuntament de València, Glòria Tello i Carlos Galiana, respectivament; els integrants del Consell Valencià de Cultura (CVC) i el director artístic del Palau de les Arts, Davide Livermore.

Per part del món cultural, acudiran actors que han trepitjat repetidament l'escenari de l'Olympia al llarg de la seua història, com Arturo Fernández, Moncho Borrajo, Verónica Forqué o Norma Duval, així com una llarga nòmina de la interpretació valenciana: María Fernanda D'Ocón, Alfred Picó, Ximo Solano, Pilar Almería, Joan Peris, Xavi Castillo, Ferran Gadea i Rosita Amores, entre molts altres, han detallat a Europa Press fonts del teatre.

El novembre de 2015, el teatre Olympia de la capital del Túria va complir cent anys de vida. Un segle de "passió" per la cultura al llarg dels quals ha vist passar les principals estrelles i ha viscut multitud d'anècdotes, des de la protagonista de sarsuela que es va quedar sense veu i va haver de ser "doblada" després de l'escenari per una companya o la companyia de ballet a la qual li van robar el vestidor i es va vore obligada actuar amb roba de carrer.

Així ho recorda, amb un somriure, l'empresari i actual gerent de la sala, Enrique Fayos, la família del qual s'encarrega també d'altres espais teatrals, com el Talia, també a la capital, i sales a Altea, Catarroja o Torrent. Per a Fayos, la verdadera celebració és "poder aixecar el teló cada dia i vore que la gent ix feliç".

Durant tot l'any, la sala ha celebrat el seu aniversari sense estar-se de res, amb una programació plena d'estrelles, diversos vídeos commemoratius i un llibre. A més, fins al pròxim 8 de gener es pot preveure al centre Cultural La Nau de la Universitat de València

'Teatre Olympia: Cent anys en escena'.

Es tracta de la primera vegada que es dedica una mostra a este teatre, capítol important de la identitat cultural de la ciutat des de la seua condició de testimoni i part activa de l'evolució de la indústria de l'espectacle i els gustos del públic a la València moderna i contemporània.

LES MILLORS COMPANYIES

El teatre Olympia es va inaugurar el 10 de novembre de 1915, va ser edificat sobre el solar de l'antic Convent de Sant Gregori, per l'arquitecte Vicente Rodríguez Martín (1875-1933), amb 'El Barbero de Sevilla' i l'actuació les millors companyies del moment (María Guerrero, Enrique Borrás i Catalina Bárcena, Enrique Rambal, el pianista Arthur Rubinstein).

Després de més de cinquanta anys dedicat al cinema, en 1984 es va recuperar per a l'escena. Olympia Metropolitana S.A. és actualment la societat titular del teatre Olympia de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento