Comunitat Valenciana

Intoxicacions etíliques i traumatismes, principals atencions durant el GP de Xest

  • S'han registrat 52 atencions mèdiques als assistents a la celebració del Gran Premi de Motociclisme al llarg del cap de setmana.
  • El 65% es van realitzar al centre de salut, mentre que el 35% restant van requerir atenció hospitalària.
  • Es va atendre a 18 pacients en l'Hospital de Manises a causa de diverses patologies entre elles, intoxicacions etíliques.
Centro de Salud de Cheste (Valencia)
Centro de Salud de Cheste (Valencia)
HOSPITAL DE MANISES
Centro de Salud de Cheste (Valencia)

El centre de salut de Xest i les Urgències de l'Hospital de Manises han registrat 52 atencions mèdiques als assistents a la celebració del Gran Premi de Motociclisme al llarg del cap de setmana, la majoria d'elles per intoxicacions etíliques i traumatismes.

El major nombre d'atencions es va concentrar entre divendres i dissabte de matinada, moment en el qual els aficionats celebren més concentracions i festes. Enguany, el 65% de les atencions es van realitzar al centre de salut, mentre que el 35% restant van requerir atenció hospitalària, detalla el centre sanitari en un comunicat.

Per volum d'assistències realitzades, el 19% va correspondre a intoxicacions etíliques, seguides de traumatismes i tràfics amb un 10% cadascun i finalment per agressions i patologies comunes diverses, entre les quals hi ha excoriacions (irritacions cutànies) en colzes, cames i natges segueixen sent l'incident comú a causa del gran nombre de caigudes de motos.

Reforç mèdic

L'àrea de salut va reforçar la dotació assistencial a la localitat durant tot el cap de setmana. "En concret personal mèdic, d'infermeria i un zelador es van sumar a la plantilla del centre de salut des de divendres a la vesprada fins al diumenge", detalla el doctor Carlos Rodrigo.

Es tracta d'una tasca de reforç preventiu, doncs les dades històriques de les assistències realitzades al centre de salut amb motiu del mundial han reflectit sempre que es realitza un número molt modest d'intervencions al centre.

"Juntament amb el suport extra del centre de salut, la població ha comptat amb la base de l'ambulància del SVB de Xiva als voltants del circuit per si de cas calia traslladar a l'Hospital de Manises algun ferit. "A més les Urgències de l'Hospital de Manises van estar en alerta durant el transcurs del gran premi, preparades per a fer front a qualsevol eventualitat", afegeix el cap de Servici d'Urgències, el doctor Juan García Prieto.

Així, es va atendre a 18 de pacients en Urgències a causa de diverses patologies entre elles, intoxicacions etíliques, ha indicat el doctor. A més, dues persones van requerir ser ingressades a l'Hospital de Manises, després del seu pas per les urgències hospitalàries.

Finalment, a més, del reforç mèdic, el Departament de Salut de Manises, ha col·laborat amb l'Ajuntament de Xest tots els anys donant-li material mèdic i fungible per valor de 3.000 euros per a la dotació dels Servicis de Protecció Civil que també presten suport en el mundial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento