Comunitat Valenciana

El dispositiu de seguretat per al GP de Xest augmenta fins a 1.400 agents i 5 helicòpters

  • El dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració en Xest (València) del Gran Premi de Motociclisme ha augmentat un 16% fins a superar els 1.400 agents i cinc helicòpters.
Dispositivo de seguridad por el GP de Motociclismo
Dispositivo de seguridad por el GP de Motociclismo
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Dispositivo de seguridad por el GP de Motociclismo

Així ho ha destacat el delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, que ha visitat este divendres el Circuit Ricardo Tormo de Xest per a conèixer sobre el terreny el dispositiu posat en marxa per la Guàrdia Civil i Trànsit.

"El nombre d'efectius ha augmentat un 16%, amb més de 1.400 agents i cinc helicòpters -ha anunciat- davant de la previsió que acudisquen un 5% més d'espectadors". El dispositiu està compost per agents de la Guàrdia Civil i de Trànsit, així com personal de la Direcció Provincial de Trànsit de València, als quals cal sumar els de Policia Local i Policia Autonòmica. El dispositiu es fonamenta en dues necessitats: la seguretat ciutadana i el nivell 4 d'alerta terrorista.

El delegat de Govern ha estat acompanyat pel general en cap de la Guàrdia Civil en la Comunitat, Fernando Santafé, el coronel Cap d'Operacions de la Comandància, Àngel Gil, el Tinent Coronel Cap del Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil de la Comunitat, Javier Ferragut, i la cap provincial de Trànsit, María Dolores Pérez, per a explicar-lo tot l'operatiu desplegat a este efecte.

UN 5% MÉS D'ASSISTENTS

Amb independència dels aforaments que s'assolisquen, la previsió és que l'assistència es veja incrementada en aproximadament un 5% de les xifres anteriors, amb un aforament total de més de 215.000 persones durant tot el Gran Premi. En 2015 van ser de més de 200.000 persones, havent-se registrat en els accessos al circuit entre vehicles i motos, més de 18.000 desplaçaments divendres, més de 30.000 dissabte i gairebé 35.000 diumenge.

Moragues ha destacat també que cinc helicòpters vetllaran per la seguretat des de l'aire. La Direcció Provincial de Trànsit tindrà mobilitzats des de hui, i durant tot el cap de setmana, tres helicòpters de control de trànsit per a vetllar per la seguretat a les carreteres, tant d'accés al circuit com altres punts d'arribada d'aficionats, a ells cal sumar dos helicòpters de la Guàrdia Civil que vetllaran també per la seguretat ciutadana.

Dels efectius desplegats per la Guàrdia Civil la majoria estaran en les diferents zones del circuit com els accessos al mateix i en les diferents carreteres, mentre que al voltant de 400 agents vetllaran per la seguretat al municipi de Xest, on una vegada acabades els entrenaments es concentren la majoria d'aficionats.

La Guàrdia Civil ha desplegat efectius de totes les seues unitats, Trànsit, Seguretat Ciutadana, Policia Judicial, Informació, Tedax, Grup Rural de Seguretat, Cinológic, Subsòl i Cavalleria.

A més, els controls de carreteres es desplegaran no només a la Comunitat Valenciana sinó també en altres punts de tot Espanya per on es preveu que passen aficionats que acudisquen fins al Gran Premi de Moto GP.

A més, l'operatiu disposarà de 211 càmeres de televisió per a controlar els accessos i el trànsit, així com 358 Estacions de Presa de Dades, 69 Estacions Meteorològiques a la Carretera i 353 Panells de Missatge Variable per a donar informació als conductors.

El delegat del Govern ha agraït l'esforç i treball dels 1.400 agents que ja es troben mobilitzats als voltants del Circuit i en el mateix municipi de Xest i ha cridat als aficionats que "atenguen totes les indicacions dels agents de trànsit, que incrementen la prudència, responsabilitat i precaució a la carretera a l'hora d'acudir al Gran Premi de Moto GP".

DISPOSITIU ESPECIAL DE TRÀNSIT

Per a donar cobertura a este elevat nombre de desplaçaments, s'ha disposat un operatiu per a fer una vigilància específica sobre

conductes arriscades i perilloses; circulació en grup de motoristes; controls de velocitat i alcoholèmia; avançament de vehicles sense guardar la separació obligatòria i avançament amb dues o més motocicletes en paral·lel.

El major nivell de trànsit es desenvoluparà per l'A-3 Madrid-València, AP-7 i N-340 des de límit de Tarragona fins a València i l'A-7 i AP-7 des de València fins a Alzira.

El dispositiu tindrà més de 150 agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil cada dia que regularan la circulació a l'àrea d'influència del circuit, A-3, A-7 i a les carreteres secundàries d'accés al mateix per a aconseguir la màxima fluïdesa i seguretat viària possible; personal funcionari del Centre de Gestió de Trànsit, 3 patrulles especials d'helicòpters, un d'ells dotat de radar Pegasus, que faran tasques de vigilància a les carreteres que porten al circuit i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures en les vies.

La Direcció Provincial de Trànsit dóna algunes recomanacions a les persones que assistisquen a la prova, entre les quals hi ha utilitzar per a l'eixida del circuit la mateixa ruta que a l'entrada, en sentit invers; considerar, en estudiar el desplaçament, la possibilitat d'utilitzar el tren per a arribar al circuit o utilitzar els vehicles particulars amb la màxima capacitat de viatgers.

A més, es recomana a tots aquells que es desplacen cap a Madrid en el matí del diumenge 13 de novembre, ho facen per l'A-7, A-35 i A-31 fins a Albacete, La Roda, i Honrubia i després seguisquen per l'A-3 fins a Madrid.

Alhora, se suggerix als qui es desplacen cap a Barcelona en el matí del diumenge 13 de novembre provinents de l'A-7 i AP-7 no prenguen el By-Pass Sud, sinó que continuen per la V-31 fins a la marginal esquerra del riu (V-30) i per esta connectar amb el By-Pass Nord al pk 327.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento