Comunitat Valenciana

La Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de València realitza el primer centenar d'esterilitzacions felines

  • La regidora de Benestar Animal de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha fet un "balanç positiu" del grau d'execució del Pla d'Esterilització Felí (PEF) inclòs en el Pla Colonial Felí que va presentar el mes de juny passat, ja que ja són més d'un centenar les gates esterilitzades en les últimes setmanes i la previsió passa per esterilitzar un centenar més abans que acabe l'any.
Ayuntamiento de Valencia realiza un plan de esterilización animal
Ayuntamiento de Valencia realiza un plan de esterilización animal
AYUNTAMIENTO VLC
Ayuntamiento de Valencia realiza un plan de esterilización animal

Tello ha explicat, a través d'un comunicat, que segons dades de la coordinadora del PEF de l'entitat gestora del centre d'acollida d'animals, Modepran, les gates esterilitzades provenen de fins a 17 colònies felines diferents de la ciutat de València.

A més, ha destacat que "per primera vegada les persones que col·laboren per a controlar i cuidar les colònies felines de la nostra ciutat són reconegudes per l'Ajuntament". "De fet, ja hem repartit 50 carnets que acrediten la funció de les persones que els han rebut com a persones compromeses amb el benestar dels gats i les gates que viuen en la nostra ciutat". Les persones que han rebut ja estos carnets controlen unes 35 colònies felines de la ciutat.

Una de les eines que la Regidoria de Benestar Animal ha considerat necessària i ha implantat és la d'este carnet de persona col·laboradora. "Portem molts anys en els quals l'únic treball que s'ha fet en benefici de les colònies de gats de carrer ho han fet les persones col·laboradores, que es dediquen en cos i ànima a cuidar i mantindre els felins que compartixen ciutat amb nosaltres", ha incidit l'edil.

Tello ha afegit que "l'administració anterior va redactar un Pla Colonial Felí que mai va posar en marxa i ho va deixar oblidat en un calaix i que nosaltres, tan prompte com arribem, hem refet i adequat a les necessitats actuals i ho hem posat en funcionament immediatament".

"És un pla -ha dit- que volem que reconega també el treball i dedicació dels col·laboradors i que, precisament per esta raó i per a regularitzar la seua tasca front a veïns i veïnes i autoritats com les forces de seguretat, els estem atorgant aquests carnets que els identifica com a responsables d'estes colònies. A més, des de la Regidoria de Benestar Animal hem intervingut perquè no se sancione cap persona col·laboradora a l'exercici de les seues tasques com a cuidadores de les colònies felines".

PROTOCOL

Segons el protocol d'actuació establit per la Regidoria de Benestar Animal per a portar a terme el PEF hi ha tres parts fonamentals que intervenen: les persones col·laboradores encarregades de les colònies, en primer lloc; a continuació, l'entitat gestora amb la qual l'Ajuntament va signar un conveni, Modepran, i, finalment, el Col·legi Oficial de Veterinaris de València, l'acord amb els quals és el precursor del desenvolupament del PEF, en última instància, en 12 clíniques repartides per tota la ciutat.

Este treball conjunt amb els veterinaris de la ciutat és fruit de la voluntat de l'Ajuntament de dotar el pla de les màximes garanties i professionalitat possibles.

"El benestar animal en la nostra ciutat actualment ja no compta sol amb les persones col·laboradores, com ocorria fins a l'últim canvi de mandat al consistori, sinó que hi ha unes eines de l'administració i una voluntat política ferma perquè siga una realitat", manifesta Tello, que ha expressat el desig de "fer les coses bé i que la qualitat de vida dels felins estiga garantida de manera permanent".

"Per això el Govern de la Nau va crear la Regidoria de Benestar Animal i per això hem elaborat i desenvolupat el Pla Colonial Felí i el PEF de la mà dels professionals millor qualificats per a fer-ho", ha asseverat.

Modepran, per part seua, mitjançant el seu equip de rescat, està fent un gran nombre d'intervencions, tant en les colònies felines controlades com en les que no ho estan, en les que existix algun perill, i en colònies que es troben en zones privades com negocis, comunitats de veïns i veïnes, etc.

La persona coordinadora de l'entitat gestora Modepran, Inma Ortuño, s'encarrega de capturar les gates de les colònies, portar-les a les clíniques i retornar-les una vegada ha finalitzat el procés d'esterilització. "Volem agrair el paper fonamental que tant els professionals veterinaris com el personal de Modepran estan fent per a portar a terme el Pla Colonial Felí i el PEF.

Juntament amb les persones que col·laboren el dia a dia de les colònies felines de la nostra ciutat són fonamentals perquè els plans dissenyats des de la Regidoria per millorar l'estat de les colònies es porte a terme de manera òptima", ha indicat Tello. "És molt important que l'Ajuntament per primera vegada es preocupe per estes colònies i ho vam demostrar, per exemple, amb la creació del primer cens de tots els gats que integren les diverses colònies de la ciutat", ha afegit la regidora.

El pressupost per al PEF enguany ha sigut de 21.683,20 euros i "tindrà continuïtat en 2017", segons ha explicat la regidora, que ha destacat també la instal·lació d'un nou quiròfan al centre d'acollida de Benimàmet, el que permetrà que Modepran també puga fer esterilitzacions en este centre.

COLÒNIA EN RUSSAFA

Tello també s'ha referit a la situació d'algunes colònies felines de la ciutat per a destacar la gestió municipal feta. Com a exemple, ha indicat que des de la Regidoria ja s'ha contactat amb el propietari del solar en el qual es troba la colònia de Russafa: "Ens ha assegurat que a dia de hui la venda dels terrenys no és imminent, sinó que com a mínim tardarà uns tres mesos, i ja tenim un altre solar que servirà com a lloc d'acollida transitòria fins que trobem una ubicació permanent per a esta colònia i per a qualsevol altra que es puga trobar en perill en un moment donat".

A més, ha destacat "l'actitud dialogant permanent que es troba en la Regidoria tota aquella persona o col·lectiu que acudixen amb interès per a treballar pel bé dels animals" i ha advertit que "qui en lloc de mirar pels animals ho faça des d'actituds interessades o estratègies partidistes" no la trobarà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento