Ryanair suma Copenhaguen i Glasgow a les rutes des de València
Ryanair suma Copenhaguen i Glasgow a les rutes des de València EUROPA PRESS/RYANAIR

Ryanair obrirà aquest estiu, a partir de març, les rutes a Copenhaguen i Glasgow des de València i mantindrà les destinacions d'hivern a Craiova, Lanzarote, Malta i Varsòvia, tots ells amb dos vols setmanals.

Aix ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa el Màrqueting Mànager per a Espanya de Ryanair, José Espartero, que ha destacat que amb aquestes noves rutes es preveu arribar als 2 milions de passatgers a l'any a València, 100.000 més que el passat exercici.

Alhora, ha ressaltat que la companyia té "damunt de la taula" l'ampliació de rutes des de l'aeroport de Castelló tenint en compte que "des del minut un" la resposta ha sigut "molt positiva" i que a més els costos aeroportuaris són "inferiors" a la resta, el que enllaça amb la seua filosofia d'ajustar costos per a poder crear "nous productes".

A més, ha anunciat que per a fer el llançament del nou calendari d'estiu s'han posat a la venda 100.000 seients des de 12,99 euros per volar a Europa fins al divendres 11 de novembre en el seu lloc web.

D'aquesta manera, ha ressaltat que València és "una base important" per a Ryanair amb un bon creixement que ha permès sumar destinacions als de Pisa, que augmenta la freqüència a cinc vols setmanals; Dublín amb tres vols setmanals, Londres amb dos diaris i Manchester amb tres setmanals.

Sobre aquesta qüestió, ha apuntat que en funció dels resultats dels noves destinacions de Copenhaguen i Glasgow quan en febrer present les rutes d'hivern del pròxim any decidiran si es mantenen en aquesta temporada.

Espartero ha ressaltat que aquestes línies, que compleixen amb l'ocupació mitjana del 90% que exigix la companyia a totes les seues rutes, permetran mantindre 1.500 llocs de treball a l'aeroport valencià.

Presència a la Comunitat Valenciana

De la mateixa manera, ha ressaltat que la companyia de baix cost està creixent tant a Alacant com a Castelló, que està "responent molt bé" tant en les línies de Londres i Bristol obertes en 2015 com en la de Sofia, que va començar a operar el mes de setembre passat.

A més, ha apuntat que l'obertura de nous mercats a l'est d'Europa i el reforç de la seua presència a Alemanya pot redundar en un creixement per a les destinacions de la Comunitat Valenciana. Sobre aquesta qüestió, ha reclamat abaixar els costos aeroportuaris per a facilitar l'expansió tot i que ha apuntat que estan "contents" que Espanya els hi haja congelat els anys vinents.

A Espanya, ha ressaltat que esperen "seguir sent líders" i arribar a una quota de mercat del 20%, dos punts més, i 39 milions de passatgers anuals gràcies a les més de 500 rutes diàries, 13 bases i 26 aeroports en els quals operen, el que permetrà mantindre 28.500 llocs de treball.

Consulta aquí más noticias de València.