Comunitat Valenciana

Antonia San Juan repassa al Talia 'el millor' dels seus monòlegs amb dosis de comèdia, drama i crítica social

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Antonia San Juan en el Talia con Lo mejor de Antonia San Juan
Antonia San Juan en el Talia con Lo mejor de Antonia San Juan
EUROPA PRESS
Antonia San Juan en el Talia con Lo mejor de Antonia San Juan

Més de vint anys de trajectòria actuant en bars com el Corazón Negro, Candilejas, La Lupe o el Mad i de gires per Espanya, per gairebé tots els països de parla hispana, els Estats Units i Portugal, han portat a Antonia San Juan a tirar la vista enrere i fer una selecció dels seus millors monòlegs per a oferir-los a aquells que l'han seguit sempre i al públic més jove l'ha descobert ara a la televisió.

És 'Lo mejor de Antonia San Juan', un espectacle que complix ja cinc anys i que recalarà al teatre Talia de València del 9 al 20 de novembre. A través de 12 monòlegs que "juguen" amb la comèdia, el drama i la crítica social, recupera alguns els personatges més notables de la seua trajectòria teatral i fins i tot canta una cançó, en un muntatge que incorpora l'audiovisual.

A manera de 'grans èxits', Antonia San Juan se servix d'esta representació com a "pretext" per a presentar la seua trajectòria als qui l'han conegut per la xicoteta pantalla -en sèries com 'La que

se avecina' o 'Gym Tonic'-, ha comentat l'actriu este dimarts en roda de premsa.

I és que segons ha dit: "Sempre que faig un personatge em fagocita". "Patisc del meravellós sofriment que les coses que faig solen tindre èxit i la gent que em convertix en el personatge que veu", ja siga l'Estela Reynolds de 'La que se avecina' o la Agrado de 'Todo sobre mi madre' de Pedro Almodóvar. La seua intenció amb este espectacle és "presentar (a este públic) a l'actriu" que porta anys sobre els escenaris.

Amb 'Lo mejor de Antonia San Juan', la intèrpret puja a una muntanya russa que busca divertir, sorprendre però també fer reflexionar. "A part de la comèdia em ve de gust indagar en altres llocs", ha avisat. Segons la seua opinió, "ara mateix la societat està patint un retrocés, la gent només vol riure's" però al seu parer també cal parar-se i "reflexionar" sobre el que està passant.

San Juan s'ha mostrat conscient que no pot fer un "pamflet" però tampoc pot ser "infidel" a si mateixa: "a més de fer riure intente donar una mica més de mi". En este sentit, li agrada "picotejar" i "passejar per un poc de comèdia, un poc de drama, un poc et molest, un poc t'acaricio".

I ho fa sola en escena, "sense xarxa", amb el "morbo" que li produïx la possibilitat d'equivocar-se. I és que, "la sensació de perill en la paraula i el lapsus em posa", ha confessat.

PRÒXIMS PROJECTES: 'RENACIMIENTO' I 'MI LORCA'

Antonia San Juan ha avançat que ja està preparant dos nous espectacles teatrals. El primer, que espera vore la llum el setembre amb el títol 'Mi Lorca', és una selecció de poemes de Federico García Lorca, cançons i escenes que li han "arribat a l'ànima".

La seua intenció és accedir a universitats, a institucions com l'Instituto Cervantes i recórrer Europa amb este Lorca que a ella li ha "tocat", ha assenyalat.

Després, per a 2018 o 2019, ja està pensant un altre muntatge que es dirà 'Renacimiento'. Un dels textos que inclourà, ha revelat, versarà sobre l'assassinat d'un xiquet en un col·legi per bullying d'altres xiquets per ser homosexual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento