Comunitat Valenciana

Detingut a Santa Pola després de fer explotar dos artefactes casolans a la porta de la seua exdona

  • Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Santa Pola (Alacant) un home de 45 anys que ha fet explosionar dos artefactes casolans en l'habitatge de la seua exparella, tot i tindre una ordre d'allunyament en vigor, segons ha informat la Comandància provincial este dimarts.

La detenció es va produir este dilluns quan el presumpte autor dels fets va emprendre la fugida en ser sorprès pels agents 'in fraganti' en el moment en què es disposava a explosionar un tercer artefacte. Segons la Comandància, es tracta de la cinquena detenció per trencament de l'ordre d'allunyament. L'home continua detingut en dependències de la Guàrdia Civil en espera de passar a disposició judicial.

La víctima va ser qui va alertar la Guàrdia Civil que havia escoltat dues detonacions a la porta de la seua casa, amb un interval de 50 minuts. Així, ha explicat que sospitava que podria tractar-se del seu exmarit, sobre el qual pesa una ordre d'allunyament en vigor per un delicte de violència de gènere.

Els agents van acudir ràpidament al lloc i van localitzar dues ampolles de plàstic, totalment deformades, que contenien restes d'un líquid groguenc que desprenia una forta olor de salfumant i que els va provocar irritació d'ulls i de fosses nasals. A més, van observar a la vorera una gran quantitat de restes d'alumini fos, de manera que van pensar que podria tractar-se de l'elaboració casolana de dos explosius, a base de barrejar salfumant i boles d'alumini, que generen una reacció química considerable.

Per esta raó, van acudir a l'habitatge de l'exmarit al qual van localitzar caminant pel carrer amb una nova ampolla de plàstic de 500 ml, que podia contindre un tercer artefacte explosiu. En demanar-li que es parara per a parlar amb ell, va eixir corrent en direcció a casa seua per a intentar tancar-se en ella i escapar així dels agents.

Durant la seua fugida, el perseguit va llançar a terra diverses boles de paper d'alumini i la tercera ampolla, la qual desprenia una forta olor de salfumant. Finalment va ser detingut, després de diversos minuts d'un "intens i violent forcejament" amb els agents, un dels quals va resultar ferit lleu en el peu després de ser copejat amb la porta de la casa quan el detingut tractava de tancar-la.

A l'autor se li imputen els delictes de trencament de l'ordre d'allunyament cap a la seua exdona; danys en grau de temptativa (ja que no va arribar a produir desperfectes ni a la porta de l'habitatge de la víctima ni al cotxe d'esta, que estava estacionat davant de la casa); i resistència greu als agents de l'autoritat a l'exercici de les seues funcions.

El detingut té nombrosos antecedents ja que este episodi suposa el cinquè trencament de condemna que realitza cap a la seua exparella, amb la qual té dos fills en comú. El menor dels fills de la parella, de 18 anys i que presenta un 77% de discapacitat, es trobava a l'interior del domicili en el moment de les explosions. Anteriorment, el detingut va tindre també una ordre d'allunyament amb una altra dona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento