Comunitat Valenciana

Podem demana informació sobre un edifici comprat per les Corts fa 10 anys

  • El grup popular ha proposat destinar l'immoble a habitatge social i amb aquest objectiu ha presentat una proposició no de llei.
  • Manolo Mata ha assenyalat que s'haurà de "revisar la història de l'origen d'aquest edifici absurd" comprat per un preu "per damunt del valor de taxació".
  • Bonig ha explicat que es va comprar "en una època econòmica pròspera" i ha estat "com tants edificis de la Generalitat, parat fins que se li donés un ús".
Corts valencianes
Corts valencianes
EUROPA PRESS
Corts valencianes

El grup parlamentari Podem ha demanat informació sobre un edifici que van comprar les Corts Valencianes fa deu anys al carrer Comte Trénor i que està buit. Per part seua, el grup popular ha proposat destinar l'immoble a habitatge social i amb este objectiu ha presentat una proposició no de llei.

El síndic de Podem, Antonio Montiel, ha explicat en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus que el seu grup va a presentar un escrit en les Corts demanant un expedient informatiu sobre com es va adquirir l'edifici, amb quina finalitat, quant va costar la intervenció i quines empreses van intervenir.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, per part seua, ha explicat que el seu grup ha presentat una proposició no de llei en la qual demana que aquest immoble es dedique a fins socials quan "tanta gent necessitada hi ha i 10.000 desnonaments hi ha hagut amb el Govern del tripartit".

Bonig ha assenyalat que pretenia que la proposta fora de tramitació urgent, perquè s'abordara al ple d'aquesta setmana, i per a això requeria la firma dels cinc grups, però ha criticat que només ha recolzat la proposta del PP el grup Ciutadans. Per aquesta raó, es veurà en un altre ple més endavant.

També ha mostrat durant la seua intervenció una informació publicada la setmana passada en Levante-EMV que assenyalava que tècnics havien anat a l'immoble i en les fotos apareixien el president de les Corts, Enric Morera i el síndic de Podem, Antonio Montiel.

Sobre aquesta qüestió, la representant popular ha criticat la "utilització política" d'un edifici que "és de les Corts" i, per tant, "de tots els valencians". Per això, ha dit que li haguera agradat que haguera pogut anar un representant de cada grup parlamentari.

"Em vaig trobar amb els arquitectes que coneixia per la meua etapa de funcionari en la Conselleria d'Habitatge i em vaig colar", ha explicat Montiel, qui ha afegit: "La casualitat em va permetre veure una cosa que no haguera cregut si no haguera vist".

Sobre aquesta qüestió, Bonig s'ha preguntat: "El periodista i el fotògraf també es van colar?". Per part seua, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha dit que Montiel ha indicat que "casualment va pujar i ho va veure" i ha afegit: "M'ho crec".

"Edifici absurd"

Manolo Mata ha assenyalat que s'haurà de "revisar la història de l'origen d'aquest edifici absurd" que es va comprar per un preu "per damunt del valor de taxació". També ha indicat que es transferirà al Govern valencià i serà el que "decidirà per a què va a usar-lo".

Des de Compromís, la diputada Mónica Álvaro s'ha preguntat "per a quins diputats anaven a ser els pisos" i ha destacat que Enric Morera els ha assegurat que els farà arribar "un expedient complet sobre la compra de l'immoble, el que va costar de l'erari públic, per a què ho anaven a utilitzar i per què ha estat deu anys parat".

"Res sospitós"

Isabel Bonig, per part seua, ha explicat que l'edifici es va comprar "en un moment d'expansió, en una època econòmica pròspera" i ha estat "com tants edificis de la Generalitat, parat fins que se li donés un ús". Alhora, ha ressaltat que no hi ha "absolutament res sospitós".

Segons Antonio Montiel, la compra la va signar l'expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez, però "l'operació venia de Julio de España", i ha manifestat que, segons la informació publicada, "hi ha hagut una fluctuació en el preu un poc estranya".

Davant de la informació que podia ser la seu de la futura Agència Antifrau, Montiel ha assenyalat que primer caldrà aprovar la llei de creació d'aquest òrgan -a la qual previsiblement es li donarà llum verda dijous que ve- "i després ja vorem la ubicació més idònia". Alhora, Bonig ha indicat que "la Generalitat té edificis aptes i apropiats per a ubicar l'Agència Antifrau".

"Pisos pastera"

Per part de Ciutadans, Alexis Marí, ha criticat que el PP al seu moment plantejara ubicar en aquests cinc pisos als diputats que resideixen fora de València. "No sé on anaven a ficar a tanta gent; no sé si anaven a fer pisos pastera o a posar lliteres", ha ironitzat Marí, qui ha assenyalat que demanarà anar a veure l'immoble: "M'ha entrat la curiositat".

Marí ha indicat que Enric Morera els ha explicat que els electrodomèstics que hi ha en aquests habitatges són "nous, sense usar i estan sense desembalar" i, sobre aquesta qüestió, ha assenyalat que li podrien interessar. "Jo rente i planxe molt bé", ha fet broma i ha afegit: "Punset em diu que planxe fenomenal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento