Comunitat Valenciana

Més de 200 músics inunden el barri del Cabanyal de València en el Festival MUV!

  • La iniciativa es desenvoluparà de l'11 al 13 de novembre per a "donar a conéixer els projectes més rellevants de l'escena valenciana".
  • En el cartell figuren artistes com els finalistes de Sona La Dipu, Martirio, Alba Molina o el grup La habitación roja.
  • Els passes es poden accedir a la web del Festival i del 7 al 13 de novembre a la taquilla de l'espai cultural La Col·lectiva.
Martirio
Martirio
JESÚS UGALDE
Martirio

Més de 200 músics de diferents estils participaran, de l'11 al 13 de novembre, en la segona edició del Festival MUV! Circuit Música Urbana, que pretén potenciar el dinamisme cultural del barri del Cabanyal de València "donant a conèixer els projectes més rellevants que s'estan desenvolupant en l'escena valenciana, descobrir noves propostes i estructurar un diàleg entorn al desenvolupament de la música en directe a la ciutat", destaquen els seus impulsors en un comunicat.

Així, el certamen serveix de context perquè alguns artistes presenten el seu nou treball com és el cas d'Arthur Caravan, Mireia Vilar o Ales Cesarini, o que s'estrenen en exclusiva propostes com la del pianista Albert Sanz, amb 'Playground/Pati de col.legi' o 'Decades of Gospel, un Tribut a les arrels de la música Afroamericana' amb la cantant Erin Corine acompanyada del Cor Albereda.

Enguany, a més, s'incorpora a la programació, artistes d'altres territoris com Martirio, que celebra el seu 30 anys de carrera en un concert especial al teatre El Musical; Alba Molina que presenta un disc 'Homenaje a Lole i Manuel' o la banda d'afro-funk catalana Moya Kalongo.

Dins de les propostes més innovadores estaran presents els Finalistes de Sona la Dipu 2016 com The Saltitos, Candela Roots o la banda guanyadora d'enguany Meridian Response, al costat d'artistes que representen la diversitat musical de l'escena com La Ranamanca, el grup de Swing femení Nina Dinamita i la Swing Milícia, La Trocamba Matanusca juntament amb el col·lectiu Barak Circ i artistes de diferents estils com Pau Alabajos, Grup Instrumental, Arcana Has Soul, Orquesta Filharmónica Martín i Soler o Llatí & Berenguer Quintet, entre d'altres.

El Muv! també vol visualitzar una escena important que sorgeix de multitud de músics de diferents procedències instal·lats a València i que han desenvolupat els seus projectes musicals en aquesta ciutat, com la cantant lituana Viktorija Pilatovic, el bateria Mariano Steimberg's amb la seua banda de soul/funky Steimbergs Groove Ensemble o el guitarrista Orlando Bonzi amb el seu projecte Mano de Gato.

Al circuit de concerts programats se sumen diferents activitats, que en esta edició presten especial atenció al públic infantil i familiar, a la formació musical i al desenvolupament d'espais de debat entorn al sector musical.

Públic familiar

Per al públic infantil i familiar destaquen el concert d'estimulació a la lectura María Ganduleta i els tallers musicals dirigits d'Introducció al jazz o Decades of Gospel sobre la música Afro-Americana on els i les participants preparen un concert per presentar-lo al públic.

Per a motivar a aquest públic, els xiquets i xiquetes fins a 12 anys podran accedir a tots els concerts del Festival de manera gratuïta, excepte la dirigides concretament la públic infantil.

A l'àmbit de crear un espais de debat, s'organitza una xerrada/debat oberta dissabte 12 novembre a les 11 hores amb representants del sector musical, músics i institucions amb el títol 'Pot ser València una Music City?'. En ella s'analitzarà quins són els factors determinants perquè València puga convertir-se en un Music City amb projecció internacional.

El projecte musical divulgatiu Audition realitzarà el diumenge 13 de novembre a les 12 hores una trobada obert al públic amb el grup La Habitación Roja centrada en l'escolta guiada d'una selecció de temes elegits per la banda.

Durant tot el Festival es podran fer visites guiades pel barri del Cabanyal-Canyamelar dinamitzades per la Plataforma Salvem El Cabanyal així com visitar una exposició fotogràfica al Hall del Teatre El Musical, València Territori Musical amb una mostra de 8 dels principals fotògrafs vinculats a l'escena musical valenciana.

Els passes disponibles per a accedir als concerts i activitats es pot adquirir en el web del Festival www.muvfest.org i del 7 al 13 de Novembre s'habilitarà una Taquilla a l'espai cultural La Col·lectiva en el carrer Cura Planelles, 2, al Cabanyal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento