Comunitat Valenciana

Alcaraz destaca la recuperació de la cooperació en els pressupostos amb un augment del 40%

  • El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha assegurat que el pressupost del seu departament per al 2017 "està marcat per l'esforç que suposa la recuperació de la cooperació valenciana", una línia que representa "més de la meitat", vora el 54 %, de la dotació total del departament autonòmic.
Manuel Alcaraz declara por videoconferencia en las Corts
Manuel Alcaraz declara por videoconferencia en las Corts
CORTS VALENCIANES
Manuel Alcaraz declara por videoconferencia en las Corts

Així, ha destacat que la cooperació internacional al desenvolupament creix en 5,33 milions d'euros respecte al 2016, una xifra que suposa un 40 %, fins a arribar als 18,7 milions d'euros de pressupost.

Alcaraz s'ha pronunciat així en la compareixença davant de la comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes per a explicar els comptes de la seua conselleria per a l'any vinent.

El conseller ha comparegut davant la cambra autonòmica per videoconferència des de l'edifici Prop d'Alacant, tenint en compte que per prescripció mèdica després de la recent fractura que va patir en un braç no ha pogut desplaçar-se a València. Els representants de tots els grups parlamentaris que formen part de la comissió li han desitjat una ràpida recuperació i li han agraït la seua compareixença.

La Conselleria de Transparència compta per al 2017 amb un pressupost total de 34,7 milions d'euros, en concret, 8,34 milions més que al 2016, que representen un augment d'un 31,6 %.

El seu titular ha assenyalat que es tracta d'"un increment significatiu des del punt de vista percentual però modest en valors absoluts", després del que ha apuntat que el seu objectiu és "arribar a objectius ambiciosos amb pocs recursos".

Alcaraz ha indicat que amb estos comptes "la Generalitat torne a estar on sempre havia d'haver estat: en la transparència i la solidaritat; en la participació de la ciutadania en el disseny i l'aplicació de les polítiques públiques; en un autocontrol que evite comportaments corruptes i en una atenció als valencians més pròxima i eficaç".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento