La meitat de secretàries han estat assetjades a la feina

La majoria de les vegades són perseguides pel seu cap. En el 32% dels casos han patit insinuacions sexuals i en el 68%, pressions en el treball
La meitat de les secretàries ha patit alguna vegada algun tipus d’assetjament a la seva feina, especialment, per part d’algun dels seus superiors. Aquesta és una de les dades més significatives que es deprenen de l’estudi sobre la conciliació de la vida familiar i laboral realitzat a 70.000 secretàries associades al portal Secretariaplus.com.

L’informe, que s’ha elaborat amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu, senyala que el 46% de les secretàries han patit alguna forma de persecució a la feina. La majoria de les vegades, en un 67% dels casos, aquest assetjament prové d’un cap. Un altre element que sobresurt és que, entre el grup de secretàries que afirmen haver estat víctimes d’assetjament, un 68% ha patit mobbing laboral i el 32%, assetjament sexual.

L’estudi sobre la conciliació de la vida familiar i laboral indica també que un 65% de les secretàries enquestades considera que tenir un fill pot perjudicar-les professionalment.

Perjudicades per tenir fills

La maternitat és un fre per a les dones treballadores, segons aquest informe. I és que de l’estudi es desprèn que del 63% de les secretàries que han intentat compatibilitzar la seva vida laboral i familiar demanant la mitja jornada, només un 6% ha trobat ofertes de treball a temps parcial que responguin a les seves necessitats.

Discriminades per ser dones

L’informe sobre la conciliació de la vida familiar i laboral de les secretàries afirma que el 41% d’elles se senten o s’han sentit discriminades en algun moment pel simple fet de pertànyer al sexe femení. Un dels motius que argumenten per justificar aquesta discriminació laboral és el sou. En aquest sentit, sostenen que les dones arriben a cobrar entre un 20 i un 50% menys que un home, encara que ells facin la mateixa feina dins de les empres o tinguin un grau de responsabilitat semblant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento