Comunitat Valenciana

Pau Alabajos oferirà un concert solidari per a commemorar el Dia de la Salut Mental

  • L'actuació se celebrarà aquest dimecres 2 de novembre a l'Espai Rambleta i en ella també intervindrà el cantautor Vicent Torrent.
  • Els beneficis obtinguts amb la venda d'entrades aniran destinats íntegrament a afavorir la inclusió social dels malalts mentals.
  • L'associació per a la Salut Integral del Malalt Mental de València (Asiem) lamenta que moltes empreses tenen por a contractar malalts mentals.
El cantautor encabeza un cartel para recaudar fondos a la inserción de enfermos
El cantautor encabeza un cartel para recaudar fondos a la inserción de enfermos
VAM!/EP
El cantautor encabeza un cartel para recaudar fondos a la inserción de enfermos

L'Associació per a la Salut Integral del Malalt Mental de València (Asiem) celebra aquest dimecres 2 de novembre el Dia Mundial de la Salut Mental amb un concert solidari a l'Espai Rambleta en el qual actuaran artistes valencians de la talla dels cantautors Vicent Torrent o Pau Alabajos.

En aquesta ocasió els beneficis del recital aniran destinats íntegrament a afavorir la inclusió laboral dels malalts mentals, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Asiem ha incidit que les persones amb problemes de salut mental "troben grans dificultats" per a accedir i desenvolupar una activitat productiva, "fins i tot tenint capacitat, preparació i motivació per a això". Com a exemple, ha apuntat el nivell de desocupació "verdaderament dramàtic" en aquest col·lectiu, amb percentatges que arriben al 90% segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Davant d'aquesta situació, l'associació ha subratllat la importància que els malalts troben un treball com a "part de la seua recuperació" a més de com "un dret per a una vida plena i normalitzada" i una cosa "vital per a la plena inclusió social" del col·lectiu.

Tot i això, "tot i que l'accés al treball és un dret universal, no sempre pot exercir-se plenament, perquè no totes les persones tenen les mateixes oportunitats de participació al mercat laboral", ha lamentat la plataforma.

Asiem també ha denunciat que a la situació econòmica actual "s'uneix a l'estigma social que existeix entorn d'aquestes persones", que, baix el seu punt de vista, "fa que pocs empresaris tinguen una disposició favorable a contractar persones amb malaltia mental greu".

"Por" a contractar malalts

"El fenomen de l'estigmatització provoca a la societat una por i un rebuig cap a les persones que presenten aquestes patologies que provoca un obstacle molt difícil de salvar i que d'altra banda està totalment injustificat", ha afegit.

Amb tot, l'entitat ha reivindicat que la inserció laboral "ha de ser l'última fase del procés de recuperació, afavoridora d'autonomia i independència. Així, desenvolupa des de fa anys diverses campanyes i accions de sensibilització social i de lluita contra l'estigma.

Asiem és una organització sense ànim de lucre centrada a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, creada en 1999 i declarada d'Utilitat Pública pel Ministeri de l'Interior fa cinc anys. El seu objectiu principal és defensar els drets i la igualtat d'oportunitats de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com lluitar per una atenció sociosanitària digna i per a arribar a la inclusió social i laboral del col·lectiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento