Comunitat Valenciana

La direcció de la presó de Picassent gasta 7.656 euros en el curs de boxa a reclusos

  • El sindicat ACAIP denuncia que es produïsca esta despesa quan "se suprimeix el curs de defensa personal dels treballadors a falta de fons".
  • Per a l'entitat, l'activitat "suposa un enorme despropòsit, ja que entenem que es posa en greu risc la seguretat dels treballadors i també la dels interns".
  • "Les cordes de tals dimensions són considerades sempre un objecte prohibit dins dels centres penitenciaris", expliquen.
Vista exterior de la cárcel de Picassent
Vista exterior de la cárcel de Picassent
EUROPA PRESS
Vista exterior de la cárcel de Picassent

La direcció del centre penitenciari de Picassent (València) ha gastat 7.656 euros en material per al curs de boxa i bodi combat que s'imparteix a interns de la presó, segons ha denunciat en un comunicat el sindicat Acaip, que facilita les factures amb els imports dels diferents productes.

Acaip critica que es produïsca esta despesa quan "se suprimeix el curs de defensa personal dels treballadors a falta de fons". El sindicat ha recordat que fa unes quantes setmanes va denunciar públicament que la direcció del centre -que ha passat a denominar-se Antoni Asunción- va autoritzar un curs de boxa, bodi combat i altres esports de contacte, en què els interns de vuit mòduls diferents poden participar els dimecres i divendres de 17 a 19 hores i els dissabtes d'11 a 13 hores.

Alhora, les internes de dos mòduls diferents poden assistir els dilluns de 18 a 19 hores i els dimecres i divendres d'11 a 13 hores.

El curs és impartit per un intern "amb una llarga trajectòria penitenciària, condemnat per abusos sexuals a menors", segons el sindicat, que denuncia que esta activitat "suposa un enorme despropòsit, ja que entenem que es posa en greu risc la seguretat dels treballadors i també la dels interns".

Acaip recalca que les tècniques que s'imparteixen en este curs "poden ser utilitzades en qualsevol moment contra els treballadors del centre o contra interns" i ha recordat que cada any diversos funcionaris són agredits per interns al centre i que les baralles i amenaces entre reclusos són "una cosa freqüent". Alhora, critica que també podrien arribar a ser utilitzades una vegada en llibertat contra possibles víctimes.

"Mer entreteniment de carácter violent"

Segons el parer del sindicat, "no es tracta d'una activitat, tal com diu la Llei, que estiga orientada a reinserir a la societat als interns quan isquen en llibertat, sinó que és un mer entreteniment, de caràcter violent".

Acaip va presentar un escrit el passat 17 d'agost a la direcció en el qual, d'acord amb la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, sol·licitava informació sobre l'import econòmic invertit en l'adquisició del material que s'utilitza en esta activitat, desglossat per articles.

En la resposta rebuda, l'administració penitenciària "reconeix que s'han gastat un total de 7.656,33 euros en material per a impartir l'esmentat curs" i que confirmen que es van adquirir "tot tipus de proteccions, sacs, lona de ring, guants, cascos, almenys 90 cordes i fins a sostenidors esportius".

El sindicat subratlla que "les cordes de tals dimensions són considerades sempre un objecte prohibit dins dels centres penitenciaris, ja que poden servir per a fer una fuga".

"Mentre es gasta sense cap rubor tota esta gran quantitat de diners públics en este curs, el de defensa personal que es venia fent tots els anys per als treballadors enguany no es realitzarà per ordre de la Secretaria General d'II.PP. pel que sembla a falta de fons", ha lamentat el sindicat, que es pregunta si això és "el món al revés" o una mostra de "menyspreu" de l'administració penitenciària cap als seus treballadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento