Comunitat Valenciana

Cullera dóna preferència a qui estiga assegut "a la fresca" davant del vianant

  • L'Ajuntament de la localitat modifica l'Ordenança de Trànsit i Mobilitat per tal de "preservar la tradició molt valenciana d'eixir al carrer".
  • Des del consistori recalquen que així serà sempre i quan no hi haja perill per a la seguretat dels vianants i no presente problemes de mobilitat reduïda.
  • Podran ocupar part de les voreres de la via pública i, en aquells carrers amb voreres reduïdes i d'escàs trànsit, també part de la calçada.
Una calle del centro de Cullera
Una calle del centro de Cullera
AYUNTAMIENTO CULLERA
Una calle del centro de Cullera

La població de Cullera (València) ha aprovat una modificació de l'Ordenança de Trànsit i Mobilitat, donant el vistiplau a una al·legació de la Policia Local, amb la qual es regula la tradició valenciana d'eixir a "prendre la fresca" i per la qual es dóna preferència a les persones que estiguen assegudes en cadires en les voreres davant del vianant, sempre que no hi haja perill per a la seguretat d'aquest últim i no presente problemes de mobilitat reduïda o que li impedisquen deambular amb normalitat.

Així ho han explicat fonts municipals a Europa Press, que han destacat que, així, es busca també "preservar la tradició molt valenciana d'eixir al carrer" en les nits d'estiu i relacionar-se amb amics i veïns, una pràctica que porta a terme habitualment la gent gran i que, en el cas concret de Cullera, se centra en el cas antic i la Vila, en els barris del Pou, Sant Francesc i el Raval.

El mes de juliol passat es va aprovar l'Ordenança de Trànsit i Mobilitat que, durant la seua exposició pública, va rebre una al·legació de la Policia Local amb la qual es pretenia regular el pas dels vianants per les voreres en els diferents barris on està "molt estesa" el costum de "prendre la fresca" a l'estiu.

Es tracta de zones on les voreres són estretes i, per tant, es veia la necessitat de regular esta activitat i la circulació de vianants. Dimarts passat, el ple municipal va aprovar la iniciativa, per la qual cosa es va modificar l'article 8 de l'ordenança que estableix les normes generals dels vianants.

A partir d'aquest moment, s'estableix que els vianants transitaran per les voreres i passos a ells destinats "gaudint sempre de preferència els minusvàlids que es desplacen per elles en cadires de rodes o persones amb una mobilitat sensiblement reduïda o dificultosa per raons d'edat o estat". En cas de no produir-se estes situacions, la tindran els vianants que circulen per la seua dreta segons el sentit de la marxa.

L'article, en el seu punt dos, determina que els ciutadans "seguint una tradició històrica, podran ocupar part de les voreres de la via pública" i, en aquells carrers amb voreres "reduïdes i d'escàs trànsit tant de vehicles com de vianants, també part de la calçada", on podran romandre asseguts en cadires a l'aire lliure "sempre que no s'interferisca la circulació de vehicles".

En aquest cas, les persones tindran "preferència" sobre les quals circulen per la vorera "sempre que en abaixar estes de les mateixes no supose cap tipus de risc per a estes últimes, tant pel seu estat com per la circulació de vehicles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento