Comunitat Valenciana

La jutgessa rebutja la petició del fiscal de requerir informació sobre un mòbil de Tauroni a la presó

  • La magistrada del jutjat d'Instrucció número 21 de València ha rebutjat la petició de Fiscalia perquè preguntara al director de la presó de Picassent si havien intervingut al centre penitenciari un telèfon mòbil a l'empresari Augusto César Tauroni, condemnat pel conegut cas Cooperació, pel que també complix condemna l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco.
El empresario Tauroni en el juicio por la primera pieza del caso
El empresario Tauroni en el juicio por la primera pieza del caso
EUROPA PRESS
El empresario Tauroni en el juicio por la primera pieza del caso

Així ho han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió, que han indicat que el motiu del rebuig és que la magistrada considera que Fiscalia també pot portar a terme esta petició dins del seu àmbit d'actuació.

El ministeri públic va presentar dilluns un escrit al jutjat d'Instrucció número 21 de València, que instruïx dues peces del cas Cooperació -la principal ja ha estat jutjada al TSJCV-, per a requerir a Picassent els informes sobre la possible intervenció d'un telèfon mòbil a Tauroni i l'enviament de l'aparell per a ser analitzat per experts.

Des d'Institucions Penitenciàries han negat la intervenció de cap telèfon mòbil a Tauroni o a Blasco i han explicat que únicament s'ha obert una investigació a un altre intern per un mal ús d'un ordinador.

Altres fonts, tot i això, han assegurat que el telèfon mòbil va ser intervingut el juny per funcionaris de la presó -actualment anomenada Centre Penitenciari de València Antoni Asunción Hernández-. Se sospitava que Tauroni podia disposar d'este aparell perquè de sobte va deixar de fer telefonades autoritzades des de la presó, quan amb anterioritat esgotava este dret.

Blasco, que dilluns compareixia per videoconferència des de la presó en una comissió de les Corts, va negar la disposició del mòbil i es va declarar un pres "com qualsevol altre" a la "barraca". D'igual manera, des de l'entorn de l'empresari condemnat, que fa poc ha sigut traslladat a la presó castellonenca d'Albocàsser, es va negar l'existència d'este mòbil, tot i que sí tenia accés a un ordinador des de la biblioteca que dirigia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento