Asun Gandia, nova rectora de la Universitat Catòlica de València

  • El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, gran canceller de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV), ha nomenat Asun Gandia Balaguer nova rectora de la institució acadèmica.
Asun Gandía
Asun Gandía
UCV

Així, Gandia Balaguer substituïx en el càrrec Ignacio Sánchez Cámara, el cessament del qual va ser anunciat per la universitat el mes de setembre passat. En aquell moment, l'entitat educativa va justificar la reestructuració en la seua "aposta per seguir ampliant el diàleg amb tots els agents socials, i intensificar les relacions amb les institucions de la Comunitat Valenciana".

La nova màxima responsable de la UCV, Asun Gandia, que fins ara era vicerectora, va obtindre el doctorat en Ciències Biològiques en el departament de Biotecnologia de l'Escola Superior d'Enginyers Agrònoms de la Universitat Politècnica de València. El científic Eduardo Primo Yúfera, al qual considera el seu mestre, ha estat el seu director de tesi doctoral, assenyala la universitat a través d'un comunicat.

Precisament, amb Primo Yúfera va treballar a l'Institut de Tecnologia Química (ITQ) en el grup d'investigació 'Mètodes esterilitzants contra la plaga de la Ceratitis capitata W.', en què va descobrir l'eficàcia del Lufenurón contra l'insecte en els camps de tarongers.

Després, va col·laborar a l'estudi de la proteïna p53 en el departament de Bioquímica de la Universitat de València, baix la direcció de Luis Franco Vera.

La seua tesi doctoral, 'Pensament Científic de Sever Ochoa: des de la fosforilació oxidativa fins al codi genètic', ha estat publicada per la Fundació Ramón Areces. Alhora, ha publicat diversos articles en revistes d'impacte i ha estat investigadora principal (IP) en diversos projectes d'Investigació.

En els inicis de la Universitat Catòlica de València (2004-2008), Gandia va desenvolupar el càrrec de vicerectora d'Investigació i Qualitat, període en el qual va activar els procediments per a la constitució de grups d'investigació competitius. El mes de febrer passat va tornar a ser nomenada vicerectora de la Universitat Catòlica de València.

De la mateixa forma, ha estat directora del Màster en Investigació Universitària i de l'Institut de Família i Desenvolupament Humà de la Universitat Catòlica de València.

Alhora, fins a l'any 2001 va compaginar la seua docència en instituts d'educació secundària amb la investigació a la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento