Comunitat Valenciana

El director de Valdeserrillas defensa que alimentava i cuidava als bisons de la reserva

  • El responsable de la reserva de Valdeserrillas de Benaixeve (València), Carlos Álamo, investigat per Fiscalia per un presumpte delicte de maltractament animal, ha defensat que alimentava i cuidava als bisons del recinte, dos dels quals van aparèixer decapitats el mes de setembre passat i altres van ser localitzats malalts.
Imagen de uno de los bisontes decapitados y de otros ejemplares
Imagen de uno de los bisontes decapitados y de otros ejemplares
RESERVA VALDESERRILLAS
Imagen de uno de los bisontes decapitados y de otros ejemplares

Álamo estava citat a declarar este dimarts en Fiscalia de Medi Ambient on hi ha obertes unes diligències d'investigació després de l'aparició de dos bisons decapitats i d'altres animals malalts. Un informe pericial ha conclòs que els exemplars han mort d'inanició.

El responsable de la reserva, a la seua arribada als jutjats, ha respost amb monosíl·labs a algunes preguntes formulades per periodistes. Així, ha contestat amb un sí, a la pregunta de si alimentava i cuidava als bisons, i alhora ha negat haver decapitat a dos exemplars i ha assegurat que desconeix qui ha pogut fer-ho.

Álamo, qui ha declarat davant del fiscal durant al voltant d'una hora i mitja, preguntat per si de cas és cert que té factures que ratifiquen el seu defensa que alimentava correctament als bisons, ha respost amb un "sí".

Els fets es remunten al 16 de setembre, quan el mascle alfa de la bandada de bisons de la reserva de Valdeserrillas, de 800 quilos, va ser trobat decapitat, mentre tres exemplars havien desaparegut.

La resta de la bandada, composta per un total 12 mascles, es trobava malalta amb diarrees, per la qual cosa el Seprona de la Guàrdia Civil va començar a investigar si havien sigut enverinats a través de l'aigua o mitjançant menjar.

Després, el 22 de setembre, efectius del Seprona van trobar un altre bisó decapitat en la reserva, en circumstàncies similars a les del trobat mort dies abans. El cos de l'animal es va trobar a una distància relativament pròxima al del mascle alfa de la bandada, i altres dos bisons que estaven sent buscats van ser localitzats.

Davant d'estos fets, la Guàrdia Civil va enviar a la seu del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) a Madrid mostres de sang tant dels dos bisons decapitats com dels exemplars vius, amb l'objectiu de descobrir si efectivament havien estat enverinats.

Sobre estos extrems, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va confirmar este dilluns que la decapitació del primer bisó de la reserva no va ser "fina", de manera que s'entén que no es va fer per a exposar el cap, i va afegir que la del segon va ser fruit de la pròpia descomposició de l'animal.

Respecte a la hipòtesi de l'enverinament, el delegat ha indicat que s'estan analitzant les boles que van aparèixer al costat dels bisons per si de cas contenien verí, però ha insistit que la conclusió dels informes dels veterinaris apunten que els exemplars van morir per "desnutrició".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento