Comunitat Valenciana

El mestre investigat per insultar el torero Víctor Barrio no reconeix davant del jutge l'autoria dels missatges

  • El mestre valencià Vicente Belenguer Santos, en el mur de Facebook del qual es va publicar un missatge insultant el torero mort Víctor Barrio, ha negat els fets davant del jutge, així com ser l'autor d'estos missatges difamatoris contra el destre.

Per a este divendres s'havia previst un acte de conciliació en el Jutjat número 3 de Paterna, al qual han assistit el mestre juntament amb el seu advocat, i una lletrada de la Fundació Toro de Lidia que representa la família del torero, Teresa Saenz-Diez, de Cremades&Calvo Sotelo Abogados.

Durant este acte, l'advocat del mestre ha negat els fets que se li atribuïxen al seu client, per la qual cosa no s'ha disculpat ni penedit, i ha afirmat que este no va ser l'autor dels missatges difamatoris -en els que es podia llegir 'hui és un dia alegre per a la humanitat. Ballarem sobre la teua tomba'-, segons ha explicat a Europa Press la lletrada de la fundació.

La família del torero reclamava un reconeixement de fets, una mostra de penediment i una indemnització de 30.000 euros. En negar-se a això, la família iniciarà accions penals i presentarà una querella per injúries.

Este mestre mai s'ha reconegut responsable d'estos missatges i va arribar a presentar una denúncia davant de la Policia Nacional en què assegurava que li van suplantar la identitat a la xarxa social.

En el missatge, el presumpte autor s'identificava com a mestre. Per part seua, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana va fer públic un comunicat en el qual recalcava que Vicente Belenguer Santos no exercia de docent ni a la xarxa de centres públics ni en la de concertats de la Comunitat.

Per la seua banda, des de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya van apuntar a Europa Press que Belenguer va estar en la borsa d'interins i va fer alguna substitució en esta comunitat autònoma, i alhora van ressaltar que en eixos moments no tenia "cap relació contractual" amb el Govern català.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento