Comunitat Valenciana

Lambda celebra el Dia de la Prova del VIH amb punts informatius a la ciutat de València

  • Les atencions per part del col·lectiu per al diagnòstic de la sida s'han incrementat un 27,5% respecte a 2015.
  • Segons el psicòleg Pere Salmerón, "l'ús del preservatiu i el coneixement del nostre estat serològic, redundarà de manera positiva en la nostra salut".
  • Pròximament, Lambda oferirà la possibilitat de sol·licitar la prova de l'Hepatitis C, com a part d'un projecte pilot en col·laboració amb altres entitats.
Una prueba del VIH.
Una prueba del VIH.
CREU ROJA
Una prueba del VIH.

El col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals Lambda ha instal·lat aquest dijous punts informatius a la ciutat de València per a celebrar el Dia de la Prova del VIH. Des de fa més de vuit anys l'entitat realitza en la seua pròpia seu la prova ràpida del virus de la sida, dirigida a població LGTB.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, les atencions realitzades pel col·lectiu a població LGTB per al diagnòstic de VIH s'han incrementat en un 27,5% des de començament d'any respecte a 2015. L'objectiu de la iniciativa és "seguir creant consciència sobre la importància de realitzar-se revisions rutinàries i trencar els estigmes contra el VIH".

Lambda ha destacat que, d'acord amb les últimes dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat, el nombre de nous diagnòstics d'infecció per VIH en 2014 fou de 3.366 casos i, en gairebé la meitat d'ells, un 46,2%, ha estat un diagnòstic tardà.

Segons Pere Salmerón, psicòleg i tècnic de la prova ràpida de VIH en Lambda, la necessitat ara mateix, dins del camp del diagnòstic de VIH, "passa per seguir reforçant la idea que aquest tipus de controls ha de realitzar-se de manera rutinària com un hàbit més en la cura de la nostra salut sexual".

"A l'últim any, dins de Lambda, hem assistit a un increment del nombre de proves realitzades de gairebé un 30%. Hem pres consciència doncs de la importància de realitzar-se la prova del VIH quan s'ha produït una pràctica sexual de risc, però hem de seguir transmetent la importància de realitzar-la com una revisió rutinària amb independència de gustos, pràctiques i/o nombre de parelles sexuals", ha afegit.

El psicòleg recalca que el preservatiu "ha d'establir-se com l'element indispensable en les nostres relacions sexuals. La combinació d'estos factors, l'ús del preservatiu juntament amb el coneixement del nostre estat serològic, redundarà de manera positiva en la nostra salut i en la nostra salut sexual".

Segons les dades del col·lectiu, la mitjana d'edat de les persones ateses oscil·la entre els 32 i els 42 anys i la majoria de les atencions es realitzen a homes cisexuals gais.

Des de Lambda recorden que, a més, pròximament la població LGTB podrà sol·licitar en la seua seu la realització de la prova ràpida d'Hepatitis C. "Des d'octubre a desembre anem a treballar també en el diagnòstic precoç d'aquesta malaltia fent 50 atencions com a part d'un projecte pilot en col·laboració amb altres entitats com CALCSICOVA i FELGTB", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento