La investigació en Sagunt afecta l'exalcalde i onze edils i exregidors per suborn i prevaricació

La investigació en Sagunt afecta l'exalcalde i onze edils i exregidors per suborn i prevaricació

La investigació en Sagunt afecta l'exalcalde i onze edils i exregidors per suborn i prevaricació
La investigació en Sagunt afecta l'exalcalde i onze edils i exregidors per suborn i prevaricació (CORTS VALENCIANES/FLICKR)
Ampliar
  • El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt (València) ha coordinat este dimecres una operació per presumptes irregularitats en les adjudicacions de contractes en diverses àrees del consistori saguntí, en l'època en la qual estava al capdavant de l'Ajuntament l'exalcalde i actual diputat del PP en les Corts Valencianes, Alfred Castelló, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat.

La investigació de la presumpta trama de trepijoc de contractes a l'Ajuntament afecta l'exalcalde -si arriba el moment de prendre-li declaració com a investigat correspondrà al TSJCV donada la seua condició d'aforat, segons fonts judicials- i onze regidors i exedils de les dues últimes legislatures per presumptes delictes de suborn i prevaricació.

Durant tot el matí d'este dimecres, en el marc de l''Operació Flotador', agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional han escorcollat, per ordre de la instructora, diverses dependències municipals i les oficines de sis empreses per ordre de la magistrada. Es tracta de tres seus municipals en Sagunt i Port de Sagunt, les oficines d'Aigua de València a la localitat i a la capital i les seus d'altres quatre empreses.

La causa per presumptes delictes de suborn i prevaricació va començar l'agost de 2015 per una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel tribunal De comptes. En ella s'investiga el suposat trepijoc de contractes durant les legislatures 2007-2011 i 2011-14, períodes en els quals ha estat alcalde Alfredo Castelló, actual diputat del PP en les Corts Valencianes.

SIS EMPRESES COM A BENEFICIÀRIES

El jutjat investiga a 12 persones físiques (edils i exregidors) i sis jurídiques, empreses beneficiàries de les adjudicacions presumptament irregulars. La diligències, declarades secretes, se centren en el fraccionament de contractes per a adjudicar determinats servicis a sis mercantils eludint la Llei de Contractes del Sector Públic.

Segons el TSJCV, s'investiga també si es van arreglar contractes i es van adjudicar tasques sense el corresponent expedient administratiu vulnerant amb això els principis de transparència, lliure concurrència i competència efectiva que regixen la contractació pública. En el marc d'estes diligències s'ha desenvolupat l'operació d'este dimecres encaminada a assegurar proves amb la intervenció d'expedients i contractes baix sospita. La causa continua secreta.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2866834/0/investigacio-sagunt-afecta-lexalcalde-onze-edils-exregidors-per-suborn-prevaricacio/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios