Ford celebra 40 anys de la seua planta de València, on ha invertit 9.559 milions des de 1976

Ford celebra 40 anys de la seua planta de València, on ha invertit 9.559 milions des de 1976

Ford celebra 40 anys de la seua planta de València, on ha invertit 9.559 milions des de 1976
Ford celebra 40 anys de la seua planta de València, on ha invertit 9.559 milions des de 1976 (FORD)
Ampliar
  • A la planta d'Almussafes es fabriquen sis models diferents i és l'única del país  que produeix un model amb sistema de propulsió híbrid, el Mondeo.
  • Les instal·lacions de l'empresa, que exporta vehicles al voltant de 150 països de tot el món, disposa d'un dels equips de robots més grans del sector.
  • Ford Espanya fabrica cada any al voltant de 25 unitats de mitjana per empleat i obté una facturació de 880.000 euros de mitjana per cada treballador.

El fabricant estatunidenc d'automòbils Ford ha celebrat aquest dimarts un acte a València per a commemorar el 40 aniversari del començament de la producció en la seua factoria d'Almussafes (València), que ha rebut una inversió acumulada de 9.559 milions d'euros des de 1976 i de 2.300 milions d'euros en plena crisi econòmica.

Durant l'esdeveniment, el president i conseller delegat de Ford Espanya, Jesús Alonso, ha recordat que la inversió rebuda ha servit a Almussafes per situar-se a l'avantguarda, i alhora durant els seus 40 anys d'història, el centre s'ha consolidat com una factoria global que fabrica models en exclusiva i que exporta vehicles als cinc continents.

Al mateix temps, ha ressaltat que a la planta valenciana de Ford es produeixen alhora un total de sis models diferents amb alt valor afegit, fet que suposa una xifra superior a la de qualsevol altra marca del sector i ha subratllat que és l'única instal·lació industrial a Espanya en què s'acobla un model amb sistema de propulsió híbrid (Mondeo).

Alhora, ha destacat l'augment de producció i sofisticació que ha experimentat la factoria des de la seua posada en marxa i ha subratllat la importància de l'equip de robots que té la fàbrica, que és un dels més grans del sector, el que no ha derivat en una pèrdua de feina, sinó que la plantilla s'ha incrementat en 4.000 persones els últims anys.

El directiu ha recalcat la flexibilitat de la planta, al que ha contribuït la bona relació que manté amb els treballadors del centre i també amb la xarxa de proveïdors, el que li ha permès arribar a grans volums de producció i aconseguir l'exportació dels seus models a al voltant de 150 països a tot el món.

Productivitat

Per la seua banda, el rector de la Universitat Europea de València, Juan Morote, ha afirmat que la fàbrica d'Almussafes és la que millors registres de productivitat i flexibilitat té a Europa, amb 25 unitats de mitjana per empleat, fet que suposa una facturació de 880.000 euros de mitjana per cada treballador a l'any.

Al mateix temps, Morote ha destacat que aquesta planta representa una indústria que "tira dels altres" sectors, el que genera unes sinergies positives, ja que ajuda a millorar les infraestructures i la logística, del que també es beneficien la resta d'indústries assentades a la Comunitat Valenciana.

A l'acte de celebració, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat sentir-se "encantat" d'arribar a aquesta fita i ha assegurat que en aquests 40 anys Ford ha estat un "vector fonamental" per al creixement de la regió, que fins a hui estava molt centrada en l'agricultura. "Ford representa el paradigma de la nova industrialització", ha afegit, i alhora ha destacat que el gran factor d'èxit ha estat l'acord social permanent.

Amb motiu del 40 aniversari de Ford Almussafes, la companyia de l'oval ha posat en marxa, a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València, una exposició fotogràfica en què es repassa la trajectòria de l'empresa en els últims quaranta anys i també s'exhibirà una selecció d'unitats del model Festa.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2865980/0/ford-celebra-40-anys-seua-planta-val-ncia-qu-ha-invertit-9-559-milions-des-1976/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios