La dona d'Olivas confessa al jutge que va signar un informe per a Hisenda amb una data falsa
La dona d'Olivas confessa al jutge que va signar un informe per a Hisenda amb una data falsa EUROPA PRESS

Álvarez ha acudit este dimarts al Jutjat penal número 6 de València i s'ha assegut en el banc dels acusats al costat del seu marit i a Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts Juan Cotino. Per a estos dos la fiscal demana tres anys de presó per un delicte fiscal i un altre de falsedat documental. Tot i això, el ministeri públic, qui inicialment també ha acusat la dona d'Olivas, al final la va deixar fora. Qui sí la va incloure en la causa va ser l'Advocacia de l'Estat, motiu pel qual se l'ha portat a juí.

La dona d'Olivas ha explicat al jutge que el seu marit li ha demanat que signara un informe de l'empresa que compartien per a justificar uns treballs, que ella desconeixia, i ha assenyalat que la rúbrica la va posar en 2013 -quan els estava investigant Hisenda-, malgrat que en el text figura com data l'any 2008.

La presumpta trama es remunta a l'any 2008, quan Vicente Cotino va pagar 580.000 euros (IVA inclòs) a la societat Imarsol -de la qual eren propietaris a mitges Olivas i la seua dona- per la venda d'uns actius d'una empresa eòlica a Iberdrola i pels que Cotino es va desgravar la factura, causant així un perjuí a Hisenda.

Consulta aquí más noticias de València.