Comunitat Valenciana

El fiscal anticorrupció de Castelló investiga les 4.713 factures que va denunciar Sanitat

  • La Fiscalia admet a tràmit la denúncia impulsada per la Conselleria.
  • Corresponen a despeses de l'Hospital Provincial de Castelló entre 2006 i 2015.
  • Les factures, que sumen 25 milions d'euros, reflecteixen reparacions per sobre del preu o per treballs no realitzats.
Hospital Provincial de Castellón
Hospital Provincial de Castellón
EUROPA PRESS
Hospital Provincial de Castellón

La Fiscalia ja investiga les 4.713 factures de l'Hospital Provincial de Castelló que el propi gerent, a instàncies de la Conselleria de Sanitat, va denunciar el passat mes de juny en advertir possibles irregularitats. Anticorrupció ha remés tota la informació a la Fiscalia de Castelló, que ha obert diligències per a investigar en profunditat el succeït entre 2016 i 2015.

L'anunci de l'admissió a tràmit de la denúncia el va realitzar ahir en una roda de premsa la titular de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, qui va mostrar la seua “satisfacció” tant per aquest fet com perquè no s'haja admés a tràmit la querella que va interposar el PP de la Diputació de Castelló contra ella per haver denunciat aquestes presumptes irregularitats en el centre sanitari.

En concret, el gerent de l'Hospital Provincial de Castelló va presentar al juny la denúncia davant Fiscalia Anticorrupcció d'un total de 4.713 factures “irregulars” per un import total de 25 milions d'euros amb l'empresa Piaf, investigada en el cas Gürtel per presumptament finançar il·legalment al Partit Popular, i amb Telescso, propietat d'un fill de la primera mercantil, perquè determinara si va haver-hi delicte en aquestes contractacions realitzades entre els anys 2006 i 2015.

Segons es va informar en el seu moment, eren factures del servei de manteniment i reparació per un import superior al fixat en l'expedient de contractació o directament que no comptaven amb un expedient, per la qual cosa es presumia que es van abonar per treballs no realitzats. Es tracta de factures a Piaf per 12 milions superiors a la quantitat que figura en els expedients i altres 12 milions en els quals directament “no hi ha expedients de contractació”, 5,5 milions a Piaf i 6,5 a Telecso.

“No ens va ningú a ficar por, ni a acoquinar, ni a dissuadir de destapar qualsevol irregularitat que detectem en la gestió dels anys passats”, va dir Montón. En aquest sentit, va subratllar que els diners públics han de ser utilitzats per a “enfortir la salut pública i no perquè ningú faça negoci amb la sanitat”, va afegir.

Sobre aquest tema, va recordar que aquesta facturació suposadament irregular es va produir durant el mandat tant de l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra com de l'actual, Javier Moliner, així com durant els mandats dels consellers que va haver-hi durant aquells anys, l'últim d'ells, va recordar, Manuel Llombart.

Montón va recalcar que des que el seu equip va accedir a la Conselleria estan tractant de “solucionar” tots els problemes que s'han anat trobant en l'Hospital Provincial de Castelló i va afirmar que estan “eliminant la mala gestió, les corrupteles i les irregularitats” que s'han anat trobant i que va motivar la presentació d'aquesta denúncia.

Un deute de 40 milions d'euros

L'Hospital Provincial de Castelló arrossegava un deute de 40 milions d'euros fruit “de la mala gestió”. Aqueix import va ser assumit pel Consell, segons va dir ahir Carmen Montón, que a més ha destinat altres 19 milions d'euros a reforçar tractaments oncològics i de salut mental.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento