Comunitat Valenciana

Una jutgessa arxiva la denúncia contra el mestre que va insultar al torero mort Víctor Barrio

  • La magistrada considera que no existeix delicte d'incitació a l'odi perquè no exhorta a la població a cometre delictes d'odi i violència.
  • A més, indica que pot constituir una injúria o vexació injusta greu que "només pot ser perseguida per l'ofés o els seus hereus".
  • El denunciat va indicar en una xarxa social el dia que va morir el torero que "hui és un dia alegre per a la humanitat. Ballarem sobre la teua tomba".
Victor Barrio en Villaseca
Victor Barrio en Villaseca
AYUNTAMIENTO/EUROPA PRESS
Victor Barrio en Villaseca

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Paterna (València) ha arxivat la denúncia interposada per un advocat el mes de juliol passat contra un mestre valencià que va insultar en una xarxa social al torero mort Víctor Barrio. En concret, en un tuit que va publicar el denunciat indicava, entre d'altres coses, que "hui és un dia alegre per a la humanitat. Ballarem sobre la teua tomba".

Segons consta en la sentència, la jutgessa ordena l'arxiu provisional d'aquesta denúncia, interposada en una comissaria per un advocat a títol particular, en entendre que no existeix un delicte d'incitació a l'odi en no exhortar a la població a cometre actes d'odi o violència contra un col·lectiu.

Sobre aquesta qüestió, la jutgessa entén que es va manifestar una opinió que pot constituir una injúria o vexació injusta greu que "només pot ser perseguida per l'ofés o els seus hereus", tal com recull en la sentència, contra la que l'advocat castellonenc ha anunciat, en declaracions a Europa Press, que presentarà un recurs de reforma i, en el seu cas, d'apel·lació.

Per esta raó, incoa diligències prèvies i al mateix temps decreta el sobreseïment provisional del cas en tant no s'interpose pels hereus del mort la corresponent querella o denuncia com a requisit de procedibilitat exigit per l'article 215 del Codi Penal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento