Comunitat Valenciana

Hostalers valencians protesten per l'"abusiva" taxa de terrasses i calculen que provocarà augments del 70%

  • La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) ha manifestat "la seua més profunda indignació" davant del canvi de l'ordenança fiscal de la taxa de terrasses de la ciutat, una mesura "del tot desproporcionada i abusiva i que suposarà "un perjuí econòmic" per als empresaris. En alguns casos, calculen que l'increment del que hauran de pagar alguns establiments superarà el 70% respecte a l'actualitat.
Terraza en el centro de Valencia
Terraza en el centro de Valencia
EUROPA PRESS
Terraza en el centro de Valencia

Així ho ha manifestat la federació, que ha mantingut una reunió amb empresaris hostalers afectats pel canvi. L'entitat subratlla que l'ordenança "suposarà per a 2017 un increment substancial de la taxa de terrasses per a 393 locals situats sobretot a la zona centre de la ciutat, alguns dels quals van a vore incrementada l'esmentada taxa en més d'un 70% per a l'any que ve".

"Esta dada, ja per si mateix molt negatiu per als empresaris, se suma a la previsió d'increment gradual de la taxa per als pròxims 5 anys, que augmentarà un 468% respecte a la taxa actual. Prenent com a exemple una terrassa de 60m2 situada actualment a la zona 1, en cinc anys passarà de pagar 2.151 euros a pagar 10.080 euros", agreguen.

La FEHV considera que esta mesura suposa "un abús en tota regla del consistori cap als locals hostalers de la zona centre, que a l'últim any ja s'han vist perjudicats per altres mesures que afecten directament la seua economia".

Entre les quals hi ha, destaquen "el recent increment a l'impost de l'IBI o la liberalització dels preus dels arrendaments de renda antiga, amb el consegüent augment en la despesa dels seus lloguers, que va provocar en alguns casos el tancament de locals d'hostaleria emblemàtics de la ciutat".

La FEHV advertix, a més, de les conseqüències que una mesura d'este tipus pot suposar en la feina dels treballadors d'estos locals i "la pèrdua directa de llocs de treball, tenint en compte que els preus als clients no han augmentat els últims anys". En este punt, assenyalen que els locals afectats són "sobretot xicotetes empreses de caràcter familiar, per la qual cosa no s'entén una proposta d'este tipus sorgida d'un ajuntament que presumix d'ajudar a les pimes i micropimes valencianes".

Finalment, la Federació Empresarial d'Hostaleria de València insta l'Ajuntament a reflexionar sobre les conseqüències que pot tindre un increment d'este tipus per als locals afectats i a debatre prèviament amb el sector la implantació d'aquelles mesures que, com esta, puguen afectar directament l'hostaleria valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento