Comunitat Valenciana

Municipis afectats pels incendis d'Artana, Benitatxell i Bolulla tenen 45 dies per a donar la seua estimació de danys

  • El Consell ha acordat establir un període de 45 dies perquè els municipis afectats pels incendis d'Artana (Castelló), que va començar el 25 de juliol, i de Poble Nou de Benitatxell i Bolulla (Alacant) del 4 de setembre, presenten una estimació dels danys sofrits pels focs. El termini començarà a comptar des de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell
GVA
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell

Segons ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Govern valencià, els municipis afectats són Artana, Onda, Tales, Alcúdia de Veo i Eslida, a Castelló, i Callosa d'En Sarrià, Bolulla, Tàrbena, Poble Nou de Benitatxell i Xàbia, a Alacant.

L'objectiu és "emprendre estes accions de seguida per a aconseguir que les esmentades poblacions puguen tornar a la normalitat amb la major celeritat i poder determinar les actuacions necessàries per a regenerar els espais forestals cremats".

Els municipis disposen de l'ajuda dels servicis tècnics de la Generalitat, si ho desitgen, per a fer l'estimació de danys per infraestructures, béns públics, instal·lacions agràries o d'altres sectors econòmics diferents als forestals, danys en béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques no coberts pel sistema d'assegurances.

Una vegada presentades les sol·licituds per part dels ajuntaments els servicis tècnics de la Generalitat avaluaran i determinaran els departaments i procediments que portaran a terme les mesures necessàries per a pal·liar el dany, ja siga a través de la inversió directa o mitjançant subvenció a càrrec del fons de contingència de l'exercici 2016.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento