Comunitat Valenciana

Consell i Govern convoquen una comissió bilateral per a intentar evitar un recurs de l'Estat a la llei de la nova RTVV

  • La Generalitat i el Govern central han convocat una comissió bilateral de cooperació per a tractar "discrepàncies" sobre dos articles i una disposició transitòria de la llei sobre la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació -la nova RTVV- i, així, intentar evitar un recurs de l'Estat.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente

Així, esta comissió bilateral Administració General de l'Estat-Generalitat ha acordat iniciar negociacions per a resoldre les "discrepàncies" manifestades en la relació amb els articles 42 -relatiu a clàusules socials i mediambientals en la contractació- i 46 -sobre règim de personal- i la disposició transitòria novena -que establix que en les contractacions temporals es valorarà com a mèrit diferenciat haver treballat en l'antiga RTVV, l'antiguitat i que s'haguera accedit al lloc mitjançant procés selectiu-.

Alhora, este òrgan ha decidit designar un grup de treball per a proposar a la comissió bilateral la solució que procedisca, així com comunicar este acord al Tribunal Constitucional.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha estat preguntada en la roda de premsa posterior al ple de l'Executiu valencià per este assumpte, en concret, sobre si el preocupa que el Govern central recórrega la llei per a la posada en marxa de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

"Clar que ens preocupa l'hostilitat del Govern d'Espanya", ha respost Oltra, qui ha afegit que "a qualsevol Govern el preocupa quan les relacions institucionals en lloc de basar-se en la cooperació, la lleialtat i la col·laboració es basen en l'hostilitat".

Segons la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, "per estar en funcions el Govern, està sent molt actiu en els recursos a les lleis valencianes", pel que entén que "hauríem de vore si casen dins del que és un Govern en funcions".

Mónica Oltra ha denunciat que "sembla que el Govern d'Espanya té certa malvolença que els valencians puguem tindre una televisió pública". "Sembla que estem condemnats a no tindre el que sí tenen la resta de comunitats i, a més, nosaltres tenim llengua pròpia", el que convertix a la Comunitat en "l'únic territori de la Unió Europea sense una televisió i una ràdio públiques en la nostra llengua", ha lamentat.

"ELS MATEIXOS DRETS QUE LA RESTA"

En qualsevol cas, ha explicat que un possible recurs del Govern afectaria només dos articles i una disposició transitòria de la llei, i confia que l'Executiu de Mariano Rajoy "entenga que els valencians tenim els mateixos drets que la resta d'espanyols".

També ha ressaltat que el Consell "vol mitjans de comunicació públics per als valencians i complir amb els drets laborals dels extreballadors de RTVV". Respecte al pressupost, ha avançat que la nova Corporació "tindrà el necessari per a poder arrancar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento