Comunitat Valenciana

Fiscalia demana a la jutgessa del cas Blasco que investigue el trepijoc de contractes informàtics

  • Fiscalia Anticorrupció ha demanat a la jutgessa que instruïx dues peces separades de l'anomenat cas Blasco -sobre les presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l'extinta Conselleria de Solidaritat- que investigue el presumpte el trepijoc de contractes per servicis informàtics i no ho remeta a un altre jutjat, segons ha pogut saber Europa Press.
Augusto César Tauroni durante el juicio (imagen de archivo)
Augusto César Tauroni durante el juicio (imagen de archivo)
EUROPA PRESS
Augusto César Tauroni durante el juicio (imagen de archivo)

Fa poc, la jutgessa va remetre al deganat per al seu posterior repartiment a un jutjat d'instrucció les irregularitats descobertes en la contractació per part de la Conselleria d'Immigració i Ciutadania -després Conselleria de Solidaritat i Ciutadania- dels servicis informàtics dels anys 2008, 2009, 2010 i 2011.

La magistrada va acordar enviar estos fets a un altre òrgan judicial en entendre que els mateixos eren aliens als quals s'investiguen en les dues peces que encara instruïx del cas Blasco -la relacionada amb la concessió d'ajudes a diferents ONG en els anys 2009, 2010 i 2011 i la relativa a la construcció d'un hospital a Haití-.

Front a això, el fiscal ha decidit recórrer esta decisió i demana a la jutgessa que assumisca esta nova investigació en una peça diferent a les dues altres ja obertes per cooperació. Justifica la seua petició que s'investiguen a les mateixes persones en les mateixes dates, malgrat que l'objecte contractual és diferent.

La nova causa investiga si es van arreglar contractes perquè servicis informàtics, adjudicats a Fujitsu i a altres dues empreses, acabaren sent subcontractats a les societats d'Augusto Tauroni, empresari que es troba complint presó després de ser condemnat, al costat de l'exconseller Rafael Blasco, pel desviament de les ajudes destinades a la Cooperació i Desenvolupament.

La jutgessa aprecia indicis de prevaricació i malversació de cabals públics. Segons consten en la causa, almenys set contractes per un import total de més d'un milió d'euros, haurien estat arreglats vulnerant els principis de transparència i lliure concurrència en la contractació pública.

En la interlocutòria de la jutgessa s'assenyala que estos contractes han estat adjudicats a tres empreses -Fujitsu Espanya Service, Comteldat i Ibermática- que feien d'intermediàries i que després subcontractaven amb les empreses Dinamiz-e i S&C Visión y Anàlisis, al capdavant de les quals estava Tauroni o algun dels seus considerats testaferros.

Les primeres mercantils contractaven amb les segones abans que s'haguera iniciat la tramitació de l'expedient administratiu que havia de resoldre a qui se li adjudicava el servici o que es publicitara el plec de condicions. Altres vegades, l'objecte del contracte no es corresponia amb el servici prestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento