Comunitat Valenciana

L'IPC baixa un 0,2% en setembre i una dècima en la taxa interanual a la Comunitat Valenciana

  • Des del començament d'any els preus han baixat vuit dècimes.
  • A l'àmbit nacional la taxa interanual entra en positiu per primera vegada en 9 mesos.
  • A la Comunitat, l'increment més gran s'ha produït en Vestit i calçat i el menor a Oci i cultura.
Tienda de calzado
Tienda de calzado
EUROPA PRESS
Tienda de calzado

L'índex de preus de consum (IPC) ha baixat un 0,2% el setembre respecte al mes anterior de manera que la taxa interanual baixa una dècima.

D'aquesta manera, des de començament d'any els preus han baixat vuit dècimes, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A l'àmbit nacional, l'IPC es va mantindre estable el setembre respecte al mes anterior i va elevar tres dècimes la seua taxa interanual, fins al 0,2%, entrant en positiu per primera vegada en nou mesos.

Aquestes xifres són inferiors en una dècima a les avançades per Estadística a finals del mes passat. En concret, l'INE va avançar un IPC internanual del 0,3% el setembre i un repunt mensual del 0,1%.

En la Comunitat el major increment dels preus ha estat Vestit i calçat amb 4,1%. A distància, es va situar Transport amb un 0,5%, Habitatge un 0,3%, Parament amb un 0,2% i Ensenyament i Altres un 0,1%.

En canvi, el descens més important es va produir en Oci i cultura amb un 3,9%, Aliments i begudes no alcohòliques i Medicina amb un 1,2% i Hotels, cafès i restaurants amb un 0,9%. Per part seua, Begudes alcohòliques i tabac i Comunicacions es van mantindre invariables.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento