Comunitat Valenciana

Rosa Pérez aspira a dirigir EUPV amb la candidatura 'Una nova EUPV per a un nou país'

  • La llista es presentarà oficialment aquest dissabte en el marc de la XII Assemblea d'Esquerra Unida del País Valencià.
  • El grup aspira a liderar la formació amb un model basat "en la necessitat de convertir la formació en un instrument útil per a la transformació social".
  • Junt amb Pérez, ocupen els primers llocs de la candidatura Nahuel González, Marina Albiol, Manu Clemente i Estefanía Blanes.
Miembros de 'Una nova Esquerra Unida'
Miembros de 'Una nova Esquerra Unida'
CEDIDA
Miembros de 'Una nova Esquerra Unida'

La diputada provincial i regidora de Catarroja, Rosa Pérez Garijo, és la coordinadora de la candidatura 'Una nova EUPV per a un nou país', que es presentarà en el marc de la XII Assemblea d'Esquerra Unida del País Valencià que se celebra aquest dissabte.

Segons ha explicat la candidatura que aspira a liderar la formació, va nàixer a partir de l'elaboració col·lectiva d'un manifest polític en el qual un grup de militants expressaven el model d'organització que volien per a Esquerra Unida, basada "en la necessitat de convertir-la en un instrument útil per a la transformació social" i "resituant-la al centre del conflicte social".

Els principals eixos organitzatius se centren en la descentralització, la transparència i la democratització. De fet, aquesta candidatura va impulsar una petició de sufragi universal i directe de tota la militància, que l'actual direcció ha rebutjat.

Després de llançar el manifest es va començar a configurar la candidatura atenent un criteri comarcal que en la pràctica coincideix amb el mateix model d'organització d'EUPV "des de la base cap a dalt". Una vegada configurada la llista per al Consell Polític, es va decidir de manera consensuada la candidata a la coordinació i l'ordre de la resta d'integrants.

La llista posa l'èmfasi en la necessitat de "fer d'Esquerra Unida un instrument útil per a la ciutadania, construir un moviment polític i social des de l'enfortiment" de la formació.

Membres de la llista

Els primers deu llocs de la candidatura a partir de Pérez Garijo els ocuparan, per aquest ordre: Nahuel González, regidor de Gandia; Marina Albiol, eurodiputada; Manu Clemente, regidor de Xiva; Estefanía Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi; Miquel Lorente, coordinador i regidor de Xàtiva; Mireia Biosca, activista social; Iñaki Pérez, regidor d'Elda; Lucía Ibáñez, coordinadora de L'Alacantí; i Víctor Domínguez, regidor de Guanyar Alacant.

En els següents llocs de la llista destaquen tant per la seua participació en moviments socials com pel seu treball institucional i sindical Rafa Pérez, alcalde de Bunyol; Amparo Bernat, animalista; Antoni Llorente, regidor de la Vall d'Uixò; i els sindicalistes Mª Jose Gómez Pimpollo i Luis Poveda.

A més de Rafa Pérez, situat entre els primers llocs de la llista, també mostren el seu suport formant part de la candidatura l'alcalde de Muro d'Alcoi, Francesc Valls; el de Villar del Arzobispo, Vicente Portolés; el de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet; i l'alcaldessa de Montfort, Mª Berenguer.

Els últims llocs de la candidatura, reservats com a llocs d'honor, els ocuparan des del final cap al començament els exdiputats de les Corts Valencianes Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Lluís Torró, respectivament.

Al costat d'ells estarà Antonio Montalbán, exsecretari general de CCOO que ha rebut la distinció honorífica de la Generalitat Valenciana el passat 9 d'Octubre per la seua vida dedicada a la lluita per la llibertat i els drets; Mª Jesús Pérez Galant, activista social i regidora d'Almoradí; Miguel Ángel Pavón, vicealcalde de l'Ajuntament d'Alacant; José Antonio Fernández Cabello, coordinador d'Alacant i referent en la lluita per l'educació pública; i Jaume Mayor, sindicalista de CCOO.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento