Comunitat Valenciana

Condemnen a 25 dies de tasques socials a una mare per pegar una bufetada a la seua filla a Benicarló (Castelló)

  • La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha confirmat una sentència del Jutjat del Penal de Vinaròs que va condemnar una mare per pegar una bufetada i un fort estiró del braç a la seua filla, menor d'edat, a fer 25 dies de treball en benefici de la comunitat i a sis mesos d'allunyament de la menor.

La Sala desestima així un recurs d'apel·lació interposat per la dona a l'esmentada sentència, que la condemnava per un delicte de violència domèstica.

Els fets van passar en febrer d'enguany a Benicarló quan l'acusada va mantindre una discussió amb la seua filla i li va donar un cop amb la mà oberta en el nas, així com un fort estiró del braç esquerre, per la qual cosa la menor va patir molèsties que van precisar d'una primera assistència facultativa i que va tardar a curar tres dies no impeditius.

La mare va recórrer la sentència davant de l'Audiència de Castelló perquè considera que no havia proves suficients per a la condemna. En este sentit, la resolució de la Secció Segona explica que "es pot intentar desvirtuar la declaració de la menor, pel que fa que no és cert que rebera una mossegada de la seua mare en el nas", com va relatar la xiqueta en el juí.

Tot i això, afegix que "la seua declaració, les concretes molèsties patides i la intervenció providencial dels agents de l'autoritat que van ser testimonis directes de part dels fets enjudiciats permet arribar a una solució condemnatòria".

La Sala, en la seua resolució, dóna per vàlids els arguments del jutge penal, en els que explica que l'acusada va intentar imposar el seu criteri "per mitjà de la violència, superant de manera contundent el deure de correcció que com a mare a la mateixa corresponia, fent valer la seua major força física".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento