Comunitat Valenciana

Moragues adverteix que el "menyspreu" del Consell al Port Mediterrani "espanta inversions"

  • El delegat del Govern a la Comunitat ha lamentat la "falta de voluntat política" perquè el projecte eixira endavant.
  • Juan Carlos Moragues ha recordat que Port Mediterrani generaria al voltant de 6.000 llocs de treball.
  • Aquesta situació, assegura, pot tindre un "efecte negatiu" i pot "espantar altres potencials inversors internacionals".
Imagen del proyecto de centro comercial y de ocio Puerto Mediterráneo
Imagen del proyecto de centro comercial y de ocio Puerto Mediterráneo
PUERTO MEDITERRÁNEO
Imagen del proyecto de centro comercial y de ocio Puerto Mediterráneo

El delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha lamentat aquest dimarts el "menyspreu" del Consell al projecte del Port Mediterrani a Paterna i la seua "falta de voluntat política perquè eixira endavant". Segons la seua opinió, "si l'atur és la principal preocupació, després no es poden posar traves, obstacles i impediments a inversions generadores de feina i no es pot espantar als inversors internacionals".

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans, després de reunir-se amb el degà del Col·legi d'Economistes de València i vicesecretari del Consell General d'Economistes, Juan Manuel Pérez Mira, en ser preguntat per la resolució administrativa definitiva de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori contra el projecte de Port Mediterrani.

En aquest sentit, Moragues ha insistit que "no es poden menysprear inversions internacionals generadores de feina com Port Mediterrani" que, segons ha recordat, suposa un inversió de 863 milions d'euros i generaria al voltant de 6.000 llocs de treball.

Sumat a altres projectes d'inversió internacionals com ARC Resort o Ikea, que segons ha dit també "s'han menyspreat", en total "s'han espantat inversions 2.000 milions d'euros i generadores de 30.000 llocs de treball", ha calculat.

El delegat del Govern ha assenyalat que "s'han de donar totes les facilitats," i ha advertit que "no es poden fer polítiques amb biaix ideològic". Segons ha dit, la inversió estrangera s'ha reduït un 73% a l'últim any, per la qual cosa el no a Port Mediterrani "és una mala notícia".

"Sense dubtar del rigor dels informes tècnics corresponents", ha puntualitzat, Moragues ha censurat que "hi ha hagut declaracions polítiques on s'ha demostrat falta de voluntat política perquè aquest projecte eixira endavant i si l'atur és la principal preocupació i després no es poden posar traves, obstacles, impediments a inversions generadores de feina".

En aquest sentit, ha advertit que "és bàsic per a això que hi haja seguretat jurídica i certesa" i ha alertat de l'"efecte negatiu" que té el rebuig a Port Mediterrani, que pot "espantar altres potencials inversors internacionals que vullguen vindre a la Comunitat Valenciana, on s'evidència falta de seguretat jurídica, tenint en compte que havia informes tècnics anteriors favorables".

Per la seua banda, el degà del Col·legi d'Economistes de València i vicesecretari del Consell General d'Economistes, Juan Manuel Pérez Mira, ha manifestat que "no és positiu que no vaja endavant" el projecte de Port Mediterrani. No coneix els informes ni les raons per les quals s'ha dit este no definitiu, ha admès, però ha instat a "intentar, no només per a este projecte, sinó per a qualsevol projecte d'inversió que el que pretén és generar riquesa i llocs de treball a la Comunitat Valenciana, crear els cursos perquè això vaja endavant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento