Comunitat Valenciana

El jurista Enrique Soriano presidirà per unanimitat la comissió rectora de la nova RTVV

  • Els cinc grups dels Corts recolzen a l’exlletrat de la Càmera Enrique Soriano per a presidir el Consell.
  • Fixar un pressupost i un nombre de treballadors seran les principals tasques que té per davant.
  • El director del futur ens es triarà mitjançant un concurs públic.
Comissió De Radiotelevisió Valenciana I De L'espai Audiovisual
Comissió De Radiotelevisió Valenciana I De L'espai Audiovisual
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Comissió De Radiotelevisió Valenciana I De L'espai Audiovisual

La situació de bloqueig que ha viscut en les últimes setmanes el procés per a la creació de la nova radiotelevisió pública valenciana comença a dissipar-se. Els cinc partits presents en el Parlament valencià van aconseguir ahir el primer consens en l'elecció del president de la futura Corporació, la qual cosa aclareix el camí cap a la constitució de l'ens públic. Malgrat açò, encara queden diferències polítiques i dificultats jurídiques, econòmiques i laborals fruit tant de la crisis com de l'extinció de l’antiga RTVV.

Tots els grups polítics de Les Corts van recolzar ahir en comissió la candidatura de l’exlletrat de la càmera autonòmica Enrique Soriano com a president del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la denominació que tindrà el nou conglomerat audiovisual valencià.

Aqueixa candidatura haurà de ser confirmada pel ple de Les Corts, previsiblement la setmana que ve (dies 19 i 20), en una sessió en la qual també es votarà a la resta de membres del consell rector.

En la seua compareixença, Soriano va enumerar quins seran els principals reptes que haurà d'assumir el consell, així com tots els reglaments que ha d'elaborar,i encara que no va detallar quin creu que serà el pressupost ni el volum de personal del que haurà de disposar la nova televisió pública autonòmica, va apuntar que 1.600 treballadors, com va arribar a tenir RTVV, no és una xifra de referència.

Els cinc partits van coincidir a destacar la idoneïtat del perfil tècnic i jurídic de Soriano, si bé va haver-hi certa polèmica entre el PP i Podem i PSPV perquè aquests dos últims grups no van acudir a una reunió prèvia convocada per la portaveu del PP, Isabel Bonig, per a demanar que els candidats al consell rector es voten “d'un en un” en el ple i primer els proposats pel PP.

En la seua intervenció davant la comissió, Soriano va destacar que “cap força política s'ha oposat en el parlament a la posada en marxa de la corporació de mitjans de titularitat pública” i va afirmar que una de les seues prioritats serà convocar en el menor temps possible un concurs per a contractar a un director de la futura corporació amb “prestigi, experiència i perfil adequat”.

Un procés que es gesta en Les Corts

L'actual configuració de Les Corts, sense majoria absoluta de cap partit polític i amb un Consell sostingut pels tres grups d'esquerra, ha fet que el protagonisme en el procés per a la reobertura de la televisió pública valenciana haja recaigut en el Parlament autonòmic i no en l'Executiu. Aquest fet, unit a la voluntat d'aconseguir el màxim consens, ha fet encallar el procés en alguna ocasió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento