Comunitat Valenciana

Vicente Cotino nega finançament il·legal al PP i diu que no ha rebut "tracte de favor" en l'adjudicació de residències

  • L'empresari assegura que no ha rebut "cap tracte de favor" en l'adjudicació de les residències perquè es va fer mitjançant concurs públic.
  • El nebot de l'exconseller Juan Cotino ha remarcat que mai ha finançat" el PP ni cap altre partit que en aquest moment estiga funcionant".
  • Aquest matí ha comparegut a la comissió d'investigació de les Corts que tracta d'esclarir el procés d'adjudicació de les places de residència.

L'empresari del Grup Saba Gerocentros del Mediterráneo, Vicente Cotino, ha negat aquest dilluns que les seues empreses hagen finançat il·legalment el PP "ni a cap altre partit", i alhora ha assegurat que no ha rebut "cap tracte de favor" en l'adjudicació de les residències perquè es va fer mitjançant un concurs públic al qual van acudir "les empreses que sí van voler estar".

Així ho ha assenyalat Cotino durant una compareixença a la comissió d'investigació de les Corts que investiga el procés d'adjudicació de places de residències d'accessibilitat per a les persones dependents, en concret, en els centres del grup Saba, format per una desena d'empreses entre les quals figura Lubasa o Sedesa -propietat de la seua família-.

Vicente Cotino, nebot de l'exconseller Juan Cotino, ha recordat que està immers en un procés judicial per a finançar de manera il·legal el PPCV entre 2007 i 2008, en concret, les campanyes de les eleccions autonòmiques i municipals del 2007 i les generals del 2008, i ha indicat sobre aquesta qüestió que "ací es donarà una conclusió", tot i que ha remarcat: "Mai hem finançat el PP ni cap altre partit que en aquest moment estiga funcionant".

Alhora, ha assegurat que no va mantindre reunions prèvies a l'adjudicació del concurs amb l'exconseller Rafael Blasco, tot i que ha dit que "s'imagina" que "la gent de l'associació interès econòmic pot ser que tinguera". "Jo no vaig tindre cap reunió amb Blasco i no em consta que ningú de Gerocentros del Mediterráneo mantinguera reunions ni sobre el plec de condicions ni sobre com anàvem a licitar", ha remarcat.

Ha explicat que la seua relació amb l'expresident Francisco Camps i amb l'exconseller Gerardo Camps era com la que tenia amb "qualsevol altre polític" i ha admès conèixer als empresaris Enrique Ortiz i Arturo Alario, tot i que ha eludit comentar les gravacions fetes públiques d'aquests dos empresaris perquè les converses estan "als jutjats".

Cotino ha explicat que Gerocentros del Mediterráneo es va constituir com una societat entre 14-15 empreses que es dedicaven a temes d'infraestructures. En Sedesa, ha indicat que a l'any 2000 estava a l'accionariat el seu pare, germà, un cosí i el seu oncle, però ha remarcat que ell "mai s'ha preocupat de la gestió d'un projecte d'estes característiques".

Després de preguntar-li pels incompliments dels terminis en la construcció de les places, ha manifestat desconéixer-ho perquè era societat i eren els directius els que acudien als Consells d'Administració. Per esta raó, ha justificat el seu desconeixement sobre si es van sol·licitar pròrrogues als terminis i si hi va haver penalització per incompliments.

Cotino ha explicat que es va invertir en el projecte 18 milions d'euros i "tots els anys es va perdre diners pel model tal com estava plantejat". Així, ha indicat que va vendre la companyia per 6,5 milions, per la qual cosa les pèrdues totals han estat de 12 milions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento