Comunitat Valenciana

Bonig lamenta que PSPV i Podem no s'assenten a negociar la nova RTVV i avisa que vetaran

  • El PPCV convoca una trobada per a intentar pactar el Consell Rector de RTVV i només acudeixen representants de Compromís i Ciutadans.
  • La síndica assegura que "hi ha una claríssima intenció del Consell, especialment del PSPV, de deixar fora al PP".
  • El grup parlamentari popular aposta per realitzar les votacions per a cada càrrec un per un i diu que si altres veten, ells vetaran candidats.
Bonig atiende a los medios
Bonig atiende a los medios
EUROPA PRESS
Bonig atiende a los medios

La presidenta del PPCV i síndica del grup popular en les Corts, Isabel Bonig, ha lamentat que el PSPV i Podem no s'hagen assegut este matí a negociar amb la resta de síndics la nova RTVV, i alhora ha advertit que el seu grup vetarà aspirants perquè no van a permetre que al PP "se'l linxe en una plaça pública".

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantindre una trobada, convocada pel PP, per a intentar pactar el Consell Rector de RTVV. A la reunió estaven convocats tots els síndics dels grups parlamentaris, però tot i això únicament han acudit representants de Compromís i de Ciutadans. "PSPV i Podem ni han aparegut. Ningú", ha criticat la presidenta dels populars valencians.

Bonig ha explicat als periodistes que des que va començar el procés per a posar en marxa la nova RTVV, "hi ha una claríssima intenció del Consell, especialment del PSPV, de deixar fora al PP". Però, front a això, ha insistit que els populars volen participar en aquest procés.

"No els vaig a contar com va anar la primera negociació perquè ho saben. Enteníem -ha afegit- que PSPV, Compromís i Podem havien après, però seguixen". Des d'aleshores, ha dit que tan sols hi ha hagut algun WhatsApp, una reunió de passadís o converses amb el diputat Jorge Bellver sobre el tema, "però no una reunió com la que havíem convocat hui", ha puntualitzat.

A la trobada d'aquest dilluns han comparegut Compromís i Ciutadans, però el PSPV i Podem "ni han aparegut". Això demostra, segons la seua opinió, que "queda clar que el problema no és el PP, sinó el PSPV; un PSPV molt debilitat internament". "Ens sembla increïble que no s'assenten en una taula. Hem pres la iniciativa perquè ningú parlava amb nosaltres", ha insistit.

Això "evidència" que el PSPV "no vol saber res, que espera que el PP vote en contra per dir que els hem estès la mà, però que és el PP el que s'arracona", ha advertit.

Un per un

"Nosaltres vam dir que si vetaven -elecció d'aspirants-, nosaltres vetàvem. Ací l'únic partit que ha estat vetat ha estat el PP, cap candidat, i els hem proposat que les votacions es facen un per un: primer el president, després el Consell d'Administració, i després els de participació. Un per un i primer els del PP perquè volem saber qui va a vetar, i nosaltres volem vetar també perquè no anem a permetre que al PP se'l linxe a la plaça pública. Això no és democràcia, això recorda a altres règims", ha avisat.

Bonig suposa que el PSPV i Podem "s'assabentaran ara -d'aquesta informació-" i ha assegurat que li sembla "indignant" que el PSPV i Podem "ni tan sols vullguen seure a la taula amb el PP a negociar". "Compromís i Ciutadans han dit que ho traslladarien. Ciutadans en principi ho veia bé", ha subratllat.

Amb tot, ha insistit: "La culpa no és del PP. El PP vol col·laborar, però la primera negociació se'ns deixa fora; en la segona Ximo Puig -president de la Generalitat- estava preocupat pel que havia passat, i havíem de parlar, però ningú ens ha cridat. El problema el té el tripartit", ha ressaltat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento