Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la petició de pares d'alumnes de dos col·legis d'Elx perquè se suspenguera la jornada contínua

  • La Secció Cinquena de la Sala contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat dos recursos interposats per pares d'alumnes dels col·legis El Palmerar i La Marina d'Elx (Alacant), en els quals sol·licitaven la suspensió de la jornada contínua en els seus centres.
Imagen de archivo de la votación de la jornada continua en un colegio
Imagen de archivo de la votación de la jornada continua en un colegio
GVAEDUCACIO
Imagen de archivo de la votación de la jornada continua en un colegio

Els demandants demanaven que la suspensió s'acordara com a mesura cautelaríssima, això és, sense escoltar a la part demandada, en este cas la Conselleria d'Educació.

En dos interlocutòries, facilitades este divendres pel TSJCV, la sala acorda tramitar la petició de suspensió provisional pel curs de mesures cautelars el que implica que, abans de pronunciar-se donarà audiència a l'administració demandada perquè faça al·legacions.

En el seu recurs, les famílies argumenten que l'execució de la jornada contínua suposaria gravíssims i imminents danys per als estudiants dels seus centres.

En la seua resolució, la sala no aprecia, en este cas, les circumstàncies que justificarien l'adopció de mesures cautelaríssimes, que es reserven per a processos en els quals la urgència es derive de la naturalesa de l'acte i de la irreversibilitat de la situació.

Es dóna la circumstància que en el cas del CEIP El Palmerar no es va arribar a finalment en la votació de les famílies per a aprovar el canvi d'horari escolar el 55% de vots afirmatius del cens total necessari per a la seua implantació, segons recull l'AMPA del centre en el seu Facebook.

A més, esta setmana també es va conèixer que la Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJ havia rebutjat la suspensió cautelar de l'ordre de la Conselleria d'Educació per la qual es regula, entre d'altres aspectes, la jornada escolar contínua en els centres educatius sostinguts amb fons públics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento