Comunitat Valenciana

Lo Rat Penat premia Cañizares per la seua "fermesa i valentia" en la defensa de les tradicions

  • El col·lectiu considera que l'arquebisbe ha estat un "ferm defensor de l'essència del Te Deum a la Seu".
  • Destaquen la seua "capacitat intel·lectual, no només al camp teològic sinó a l'històric".
  • L'entitat concedeix aquest guardó, anomenat 'Crit Valencià de l'Any' des de fa 10 anys.
Antonio Cañizares
Antonio Cañizares
EUROPA PRESS
Antonio Cañizares

Lo Rat Penat ha concedit el seu premi anual 'Crit Valencià de l'Any' al cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, "per la seua fermesa, humilitat, i valentia en la defensa de les tradicions i interessos valencians", segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

El lliurament del premi tindrà lloc aquest divendres en el transcurs del solemne Te Déum que Lo Rat Penat organitza al monestir del Puig. Diumenge, 9 d'Octubre, es celebrarà el tradicional Te Déum a la Catedral i precisament "en això el Cardenal ha estat també ferm defensor perquè es conserve l'essència d'aquest Te Deum en la Seu".

Alhora, "Don Antonio té caràcter valencià, és de terres valencianes, i aquest sentiment l'ha portat allà on ha estat: és un defensor de totes aquelles entitats que donen suport al valencià, com Lo Rat Penat", segons el president de l'entitat, Enric Esteve, que ha destacat també de l'Arquebisbe la seua "capacitat intel·lectual, no només al camp teològic sinó a l'històric".

El primer premi de Lo Rat Penat a un bisbe fou al cardenal valencià Ricard María Carles. També l'ha rebut el sacerdot Vicente Aparicio, fundador i director de l'Associació de Pares de Discapacitats Psíquics (Aspadis) a més de Delegat Episcopal per a l'atenció a les persones amb discapacitat de la diòcesi.

El 'Crit Valencià de l'Any', que concedix Lo Rat Penat des de fa deu anys, és un dels màxims guardons que oferix esta entitat, segons Enric Esteve.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento