Comunitat Valenciana

Intervenció no ha pogut posar en marxa el pla de control financer de subvencions a falta de "mitjans adequats"

  • La interventora general de la Generalitat, Amparo Adam, ha reclamat "més recursos humans i de personal de servici" per al desenvolupament de la seua activitat fiscalitzadora i ha lamentat que, com a conseqüència de la falta de "mitjans adequats", no s'ha posat en marxa el pla de control financer de subvencions.

Així ho ha indicat Adam en una compareixença en les Corts, a petició del grup popular, en què ha donat compte del seu pla d'actuacions de treball al capdavant d'este centre directiu, després de ser preguntada pel diputat de Compromís Jordi Juan, sobre si el seu equip està "bé dotat" per a l'acompliment de les seues funcions.

Sobre esta qüestió, ha reclamat "més recursos" tant humans com de personal de servici a l'organisme i ha lamentat que la Intervenció General de la Generalitat no haja pogut posar en marxa el pla de control financer perquè no tenen "els mitjans adequats".

Alhora, en la seua intervenció, ha destacat la tasca d'"independència funcional" que desenvolupen i, en ser preguntada pel diputat popular Rubén Ibáñez, sobre si reben pressions, ha negat este extrem al·legant que el seu treball és "aliè als òrgans de gestió".

D'altra banda i preguntada per Ibañez sobre si se'n va a "tancar prompte" els pressupostos de la Generalitat, ha puntualitzat que la seua funció és fiscalitzadora i la seua obligació és comunicar al Ministeri d'Hisenda la informació aportada per les conselleries i no la de valorar com es desenvolupa el pressupost perquè això és competència de "els gestors". "Nosaltres no valorem si s'incrementen els ingressos o s'ha ajustat la despesa perquè això és competència dels gestors", ha remarcat.

Alhora, ha indicat que no és la seua competència analitzar si se'n va a complir el pla d'ajust de 78 milions de la Generalitat Valenciana perquè és l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) la que emet el seu informe i té la "potestat" de fer indicacions a les actuacions del departament que dirigix Vicent Soler.

Respecte les "factures en els calaixos", ha defensat que des que en 2012 hi ha hagut un canvi "molt important" i la Intervenció "fa control del registre de factures" i "ara mateix totes estan recollides".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento