Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la suspensió cautelar de l'ordre d'Educació que regula la jornada contínua

  • El demandant assegurava que l'aplicació podia ocasionar "perjuís irreversibles" per als xiquets.
  • EL TSJCV argumenta que aquesta persona no detalla els drets que veurien vulnerats i el condemna a pagar les costes.
  • Un total de 303 centres han aprovat aplicar el nou horari escolar aquest curs 2016-2017.
Imagen de la votación sobre la jornada escolar continua en un centro valenciano
Imagen de la votación sobre la jornada escolar continua en un centro valenciano
GVAEDUCACIÓ
Imagen de la votación sobre la jornada escolar continua en un centro valenciano

La Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat la suspensió cautelar de l'ordre de la Conselleria d'Educació per la qual es regula, entre d'altres aspectes, la jornada escolar contínua en els centres educatius sostinguts amb fons públics.

En concret, el demandant va recórrer l'ordre 25/2016 de la Conselleria d'Educació que regula l'organització de la jornada escolar en els centres públics d'Infantil, Primària i Educació Especial. El recurs també es va interposar contra la resolució del director general de Política Educativa que aprovava la jornada escolar del Col·legi Públic Voramar d'Alacant, especifica l'alt tribunal valencià en un comunicat.

El recurrent va sol·licitar que les esmentades resolucions quedaren en suspens de manera cautelar fins que la sala es pronunciara sobre el fons de l'assumpte.

En la seua argumentació, el demandant ha considerat que l'aplicació de l'ordre podia ocasionar "danys i perjuís irreversibles" i ha afegit que "en els centres en els quals s'ha implantat la jornada ha resultat un autèntic fracàs".

El TSJ, recolzant-se en la jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, conclou que el recurrent no detalla els drets fonamentals que es podrien haver vist vulnerats i que justificarien la suspensió cautelar de l'ordre i afegeix que els arguments del recurrent es refereixen al fons del contenciós, a la peça principal, i excedeixen per tant, l'àmbit de la peça de mesures cautelars.

A més, la sala raona que el demandant recorre "sense concretar, ni tan sols invocar els perjuís concrets que suposaria el començament del curs escolar en una jornada diferent a la qual inicialment s'establia en el moment de la matriculació".

Imposa 500 € en costes

Per aquests motius, l'alt tribunal desestima la mesura sol·licitada pel recurrent i l'imposa l'obligació de pagar 500 euros en costes.

El mes de setembre passat un total de 315 centres educatius valencians van votar modificar la jornada contínua, dels quals uns 303 han aprovat aplicar aquest nou horari escolar, segons les dades que va facilitar llavors la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Pel que fa als resultats per províncies, dels 264 centres educatius convocats a Alacant, en 257 es va votar a favor de la modificació de la jornada escolar. A Castelló tots els centres van decidir el sí a la modificació de l'horari de jornada escolar i a València han estat 32 dels 37 centres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento