Comunitat Valenciana

El Mercat Central de València manté les aturades contra el Pla de Mobilitat de l'Ajuntament

  • En senyal de protesta, els venedors fan aturades de dos minuts en la seua activitat i amb l'apagada de llums dels llocs de venda.
  • El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi els va informar ahir dimarts dels "avanços significatius" de la licitació del projecte.
  • El Mercat manté les seues reivindicacions perquè les promeses "reiteradament s'han anat dilatant en el temps".
Mercado Central De Valencia
Mercado Central De Valencia
EUROPA PRESS
Mercado Central De Valencia

Els venedors del Mercat Central de València mantenen les protestes que van iniciar la setmana passada, amb aturades de dos minuts en la seua activitat i amb l'apagada de les llums dels llocs de venda, en contra del Pla de Mobilitat plantejat per l'Ajuntament de la ciutat a l'entorn d'aquest recinte comercial. Este col·lectiu espera que les "promeses" plantejades pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, per a atendre les seues demandes "es materialitzen" i es convertisquen en fets.

Els comerciants d'aquest recinte s'han pronunciat d'aquesta manera, en un comunicat, després de la reunió que el dimarts va mantindre amb Grezzi la directiva del Mercat Central. En esta trobada l'edil va informar dels "avanços significatius" de la licitació del projecte d'execució, per un import de més de 48.000 euros, IVA inclòs, del pàrquing de Bruixes, al costat del mercat.

Alhora, el regidor va indicar que aquesta actuació pròximament s'encarregarà a una de les tres empreses que es van presentar a l'oferta. Giuseppe Grezzi va traslladar als responsables del mercat el desig que impere el diàleg i la col·laboració entre els venedors i el govern municipal i va apostar per evitar "enviar un missatge equivocat als clients que el mercat pot estar aïllat i inaccessible".

Malrgrat la trobada amb l'edil, el Comitè de Crisis del Mercat Central ha decidit mantindre les seues protestes "en espera que es materialitzen les promeses de Grezzi" i que "la resta de demandes siguen ateses" pel seu departament.

A la reunió amb l'edil, els representants dels venedors li van transmetre "les dificultats a les quals s'enfronten els ciutadans que intenten acostar-se al mercat", així com "les necessitats que té" el recinte "fins que s'òbriga el pàrquing de Bruges".

"Actualment el pàrquing es troba en període de licitació del projecte i han afirmat des del consistori que ens cridaran quan ho liciten perquè puguem intervindre en el disseny de l'obra. Som conscients que mostren el mateix interés que nosaltres perquè això es porte a terme", han plantejat els venedors, que han mostrat els seus "dubtes davant dels terminis" donats per a l'execució de l'aparcament perquè "reiteradament s'han anat dilatant en el temps".

D'altra banda, els representants dels comerciants han comentat que a la reunió l'edil de Mobilitat els va garantir "la doble direcció des de la plaça de San Agustín" i que els ha assegurat "que no començaran l'obra del carrer Sant Vicent fins que la de Sant Agustí, no estiga conclosa".

Alhora, han assenyalat que Grezzi "es va comprometre a posar de manera immediata senyals en les rutes alternatives, sobretot, per Guillem Sorolla i des de Gran Via". Els venedors han afegit que el semàfor a l'entrada del carrer María Cristina "és la petició clau a curt termini" que fa el mercat i han dit que la regidora ha indicat que els donarà una resposta la setmana que ve.

Sense avanços amb els autobusos

D'altra banda, els venedors han ressaltat que respecte a les línies d'autobús de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) que van al Mercat Central "no s'ha aconseguit cap avanç" i han afirmat que això "segueix dificultant l'accés al mercat per part de veïns d'altres barris i de l'àrea metropolitana".

Amb tot, els representants del recinte comercial han manifestat que "en qualsevol cas, i malgrat que el regidor de Mobilitat s'ha compromés a reunions mensuals" la seua demanda és que "les converses mantingudes amb Grezzi es materialitzen en fets".

Així, els membres del Comitè de Crisis, aprovat per l'Assemblea de l'Associació de Venedors del Mercat Central, han acordat per majoria "continuar amb les aturades plantejades", de manera que aquest dimecres tornaran a apagar les llums dels seus llocs per a mostrar "públicament" el seu "malestar davant de les actuacions que este Ajuntament, amb el seu Pla de Mobilitat, està portant a terme".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento