Comunitat Valenciana

Almenys 50 immigrants morts i més de 10.000 rescatats amb vida en les últimes 48 al Mediterrani

  • Almenys 50 immigrants han mort i més de 10.000 han estat rescatats amb vida al mar Mediterrani en les operacions de salvament realitzades dilluns i dimarts, segons ha informat la Guàrdia Costanera italiana.

En la jornada de dimarts, han estat recuperats els cadàvers de 28 persones i més de 4.650 han estat rescatats amb vida en més de 30 operacions desenvolupades en aigües pròximes a la costa de Líbia. L'organització de rescat MOAS ha informat que han trobat en dimarts a la nit a dimecres altres tres cadàvers a bord d'una embarcació.

Per la seua banda, la Guàrdia Costanera ha assenyalat que han nascut tres nadons a bord dels seus vaixells durant les últimes operacions de salvament i ha mostrat imatges dels nounats amb les seues mares. En un dels vaixells de Metges sense Fronteres ha nascut a dimarts a la nit a dimecres una nena que ja està en port a Itàlia amb la seua mare.

En total, en les últimes 48 hores, més de 10.000 immigrants i refugiats han estat rescatats amb vida a bord de 33 embarcacions, de les quals 27 eren llanxes pneumàtiques, i altres 50 han perdut la vida en la travessia cap a Europa. La costa de Líbia es troba situada a uns 290 quilòmetres de l'illa de Lampedusa.

Uns tretze vaixells de la Guàrdia Costanera italiana, les Marines d'Itàlia i d'Irlanda, de navilieres privades i d'organitzacions humanitàries han participat en les operacions de rescat. La Guàrdia Costanera no ha facilitat les nacionalitats dels rescatats i els morts.

Després de les últimes arribades, el nombre d'immigrants i refugiats que han arribat a Itàlia en 2016 puja a 142.000 persones, amb unes 3.100 persones mortes durant la perillosa travessia. En 2015, uns 154.000 immigrants van arribar per mar a Itàlia i 2.892 han mort a l'intent.

La majoria dels arribats procedixen d'Àfrica, de països com Guinea, Nigèria, Eritrea, Gàmbia, Sudan, la Costa d'Ivori i Somàlia. Els immigrants són traslladats a Itàlia, on les autoritats de la Unió Europea i d'Itàlia treballen de manera coordinada per a identificar-los i tramitar les sol·licituds d'asil. La legislació comunitària assenyala que els immigrants han de quedar-se al país pel qual arriben al bloc comunitari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento