Comunitat Valenciana

Ximo Puig: "En este moment no es donen les circumstàncies per a donar suport a Rajoy, però este debat s'ha de produir"

  • MADRID/VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es manté que el PSOE ha de votar no a un govern de Mariano Rajoy, però creu que és un debat que cal mantindre. "En este moment no es donen les circumstàncies perquè el PP meresca el nostre suport, ara bé, este debat s'ha de produir", ha dit.

En una entrevista en La Sexta, recollida per Europa Press, ha afirmat que quan el Comitè Federal del PSOE sotmeta a votació la seua decisió sobre la governabilitat del país ell decidirà el sentit del seu vot, però ha insistit que "en este moment és clarament contrari". "El PSOE no va a lliurar, no va a abaixar els braços, però és un debat que es pot produir amb total normalitat, cal mantindre'l", ha dit també.

Tot i això, ha avisat que no es pot començar el debat "per la conclusió" i, sobretot, ha demanat que es diga la veritat als militants, començant per assumir que un govern alternatiu és "impossible".

"Cal explicar a la societat i als militants en quina situació estem, quin és l'escenari de veritat i no les fal·làcies, i la veritat és que no hi ha més que dues alternatives, ajudar a facilitar el govern al PP o finalment dir que no hi ha possibilitat i optar per terceres eleccions", ha resumit.

En tot cas, creu que el que ha passat en el PSOE durant l'última setmana "exigix reflexió per totes les parts" perquè tots han comès errors, ell mateix el primer, i ha cridat a "reconstruir" el partit a partir dels seus valors.

HAVIA "INCOMUNICACIÓ" EN EL SI DEL PARTIT

Puig ha atribuït la crisi en el si del partit -iniciada dimecres amb la seua dimissió i la d'altres 16 persones de l'Executiva Federal i culminada dissabte amb la renúncia de Pedro Sánchez- a una "situació d'incomunicació en el si del partit".

Així, ha recordat que ell es va allunyar de Sánchez quan, el maig passat, la direcció federal va frenar la seua decisió de presentar al Senat una candidatura conjunta amb Podem i Compromís. I ha revelat que esta vegada ell va estudiar convocar a la militància del PSPV, que era partidària d'esta decisió, però s'ha estimat més no fer-ho "perquè això feia fallida al partit".

A més, després d'uns dies que s'han dit "coses molt greus respecte a algunes persones", ha defensat que per a tornar a ser un partit majoritari el PSOE ha de ser plural, però "no es pot tindre una mirada tancada i reorientar-ho cap a posicions que no són les del PSOE".

Finalment, preguntat per la decisió de Pedro Sánchez de mantindre's com a diputat, ha deixat clar que li sembla "correcte". I, sobre si es presentarà o no a les primàries, ha deixat clar que, si ell considera que pot unir als militants i presentar un projecte alternatiu, està en el seu dret de fer-ho, com qualsevol altre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento