Comunitat Valenciana

El Cabanyal de València tindrà 30 milions d'inversió pública per a "dignificar-lo davant de la destrucció"

  • L'Ajuntament de València ha confirmat que ja és realitat la inversió pública de 30 milions d'euros, 15 procedents dels Fons Feder i 15 de les arques municipals, al barri del Cabanyal-Canyamelar i Cap de França de la ciutat, per a desenvolupar el programa 'Va Cabanyal', i "dignificar" esta zona de la capital "davant de la destrucció planificada".
Imagen de una calle del barrio valenciano del Cabanyal
Imagen de una calle del barrio valenciano del Cabanyal
EUROPA PRESS
Imagen de una calle del barrio valenciano del Cabanyal

Este programa preveu la rehabilitació i regeneració d'esta zona des de l'àmbit social, econòmic, comercial i urbanístic, després de la derogació del Pepri impulsat per l'anterior govern del PP.

Així ho han anunciat este dilluns en roda de premsa l'alcalde Joan Ribó i el segon tinent d'alcalde i regidor d'innovació, Jordi Peris, després que el Ministeri d'Hisenda haja resolt en esta jornada els projectes finançats amb fons Feder, entre ells, el presentat pel consistori per a este barri.

Per mitjà d'estos fons europeus es destinaran 15 milions d'euros a esta zona de la capital als quals se sumaran altres 15 aportats per l'Ajuntament. La inversió, que començarà a aplicar-se a partir de 2017, es portarà a terme durant els 15 anys en els quals està previst desenvolupar 'Va Cabanyal'. Tant el primer edil com Peris han ressaltat que totes les iniciatives establides en este programa són resultat d'un procés de participació per a fixar les necessitats i prioritats sobre les quals actuar.

Peris ha precisat que el tema social se'n va a tractar "des del minut un" i que entre les primeres actuacions està prevista la creació d'una oficina de suport a famílies en risc de vulnerabilitat, la repoblació comercial, sobretot a la zona zero, l'habitatge i la rehabilitació de l'Escorxador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento