Comunitat Valenciana

La direcció de Podem es reuniria "d'urgència" per a replantejar-se el seu suport al Consell si el PSOE s'absté amb Rajoy

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
El secretario general de Podem en la Comunitat, Antonio Montiel.
El secretario general de Podem en la Comunitat, Antonio Montiel.
CLAROQUEPODEMOS
El secretario general de Podem en la Comunitat, Antonio Montiel.

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana i síndic en les Corts, Antonio Montiel, ha assegurat este dilluns que si finalment Mariano Rajoy es convertix en nou president gràcies a l'abstenció del PSOE, convocaria "d'urgència" a la direcció del partit en esta autonomia per a decidir si manté o no el seu suport al Consell.

Montiel s'ha expressat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, després de ser preguntat per si de cas es replantejarien al suport al Govern valencià en el cas que l'abstenció del PSOE permetera un nou Govern de Rajoy.

"És d'hora avançar esta decisió, però la nostra preocupació és gran", ha destacat el dirigent de Podem, qui ha afegit que "si la situació del Partit Socialista desembocara en un govern de Mariano Rajoy, que ha maltractat als valencians, nosaltres haurem de prendre decisions polítiques".

Sobre esta qüestió, ha subratllat que convocaria "d'urgència" a la direcció del partit en la Comunitat per a "examinar les conseqüències" i "adoptar una decisió". "El nostre compromís no és de partits sinó amb la societat valenciana", ha subratllat.

"Mentre ens ho permeta el comportament de la resta de socis, serem lleials amb l'Acord del Botànic; si es produïxen canvis substancials en les circumstàncies polítiques, haurem d'analitzar i obrar en conseqüència", ha dit.

De la mateixa manera, ha afegit: "Serem lleials amb les obligacions contretes per Podem a l'Acord del Botànic amb la ciutadania valenciana si l'acord es desenvolupa, es completa i s'amplia i seguix sent una eina per a millorar la vida de la gent".

"TREMENDA PREOCUPACIÓ" PEL PSOE

Antonio Montiel ha assegurat que existix "tremenda preocupació" per la crisi del PSOE, "un partit que ha estat un dels puntals del sistema de la transició política i del règim del 78". Per tant, segons la seua opinió, és una crisi que "no només afecta al PSOE sinó a tota l'arquitectura del sistema de partits".

Sobre esta qüestió, ha indicat que "la nostra principal preocupació no és només pels problemes interns del PSOE, sinó per les persones que han confiat en el Partit Socialista". Així, considera que existixen "milers i milers de persones òrfenes perquè assistixen al pitjor espectacle que pot donar la política, lluita interna de poder i abandonament de la preocupació pels problemes de la gent, per anteposar posicions de força i de poder internes".

Esta situació, segons el síndic de Podem, "té conseqüències".

"Tot i que el senyor Puig s'obstine a dir-nos que esta és una qüestió interna del PSOE, no és cert. Afecta els valencians".

De la mateixa manera, ha criticat la "contradicció" que suposa que el cap del Consell i secretari general del PSPV, Ximo Puig, convoqui per al dimecres a Madrid un acte sobre la defensa del finançament -ha criticat que s'haja assabentat a través d'"una carpeta de protocol" i sense "diàleg per a la preparació de l'acte"- i "s'alinee amb el bloc d'aquells del Partit Socialista que podrien per activa o per passiva provocar un nou Govern de Mariano Rajoy".

Montiel entén que "haguera calgut un exercici de prudència per part del president de la Generalitat i una actitud més discreta", però "ara ja el dany està fet en el si del Partit Socialista i tindrà conseqüències". "De moment -ha assenyalat- tot apunta que Mariano Rajoy tornarà a convertir-se en el president dels espanyols i s'hauria tancat la possibilitat d'un govern de progrés".

"RESPONSABILITAT HISTÒRICA"

Alhora, ha fet una crida a "la responsabilitat històrica de l'aparell socialista", perquè pensen que "si a l'espectacle de les seua crisi interna se li suma el suport o la participació d'un Govern de Mariano Rajoy, el seu deute amb els espanyols seria gravíssima".

"Vull creure que encara les bases del Partit Socialista, que està òrfenes i defraudades, apel·laran al sentit comú per a facilitar una empenta a un Govern de progrés", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento